Anvia haluaa haastaa Digitan televisioverkoissa

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
Anvia haluaa haastaa Digitan televisioverkoissa

Entisen Vaasan Läänin Puhelimen ja sen tytäryhtiöiden muodostama tieto- ja viestintätekniikan palveluyhtymä Anvia Oyj peräänkuuluttaa kilpailua televisioverkkoihin. Tällä hetkellä Suomen valtakunnallisia televisioverkkoja operoi monopoliasemassa ranskalaisomisteinen Digita.


Anvian toukokuun alussa käynnistämän Pohjoismaiden ensimmäisen HD-koeverkon tulokset ovat kaikilta osin hyviä, joten tekninen valmius on jo olemassa. Anvian ohella uutta tehokasta DVB-T2-siirtotekniikkaa koekäyttää parhaillaan mm. BBC Isossa-Britanniassa. Edistyksellisellä tekniikalla taajuuksille mahtuu enemmän ja parempaa tv-kuvaa. "Tällainen teknologiamurros on luonteva kohta päästää tv-verkkojen operointiin kilpailua, jonka myötä tv-ohjelmien tuottajien kustannukset pienenevät ja katsojien saamat palvelut paranevat", Anvian projektijohtaja Pekka Korpimies kertoo.


Valtioneuvoston verkkotoimiluvat myönnetään ajalle 1.9.2009 - 31.12.2016. Toimiluvan mukainen verkko on rakennettava siten, että se kattaa vuoden 2011 loppuun mennessä 60 prosenttia Manner-Suomen väestöstä. Tietoa toimiluvan saajasta odotetaan kesäkuun 2009 aikana.


lähde : Sektori.com
 
Ylös