500T järjestelmän pohdiskelua

  • Viestiketjun aloittaja Ural
  • Aloituspäivämäärä
Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Ural

Huoltovalikon jäsen
500T järjestelmän pohdiskelua

Maanpäällisten digilähetysten tallennuksesta haaveiltuani otin testille Topfieldin 5100PVRt boksin enkä ollut siihen tyytyväinen. Muut markkinoilla olevat laitteet eivät ilmeisesti ole sen kummempia (Forcesta luvataan paljon, mutta ei ole vielä näkynyt). Tästä ilmeisesti seuraa, että taas olisi tehtävä itse jos hyvää haluaa. Omat halut olisivat seuraavat:

- Systeemin pitää olla hiljainen
- Emäntää ja tietysti muutenkin jokapäiväinen käyttö ajatellen systeemin pitää olla helppokäyttöinen. Varsinaisessa pystyttämisessä saa olla vaivaa.
- Vähintäänkin yhden kanavan tallennus ja toisen katselu pitää toimia samanaikaisesti.

Tähän ajattelin ratkaisuksi kahta DM500T boksia ja serverille tallennusta. Tästä sitten muutama kysymys:

- Riittääkö 54Mb WLAN siirtonopeus?
- Onko tehty sellaista sovellusta DM:lle, että yksi laite voisi toimia ikäänkuin masterina joka komentaa muita verkossa kiinni olevia DM bokseja. Ajatuksena olisi, että pärjätään yhdellä kaukosäätimellä ja master laitteen sovellus piilottaisi kaiken kahden laitteen aiheuttaman kompleksisuuden. Samalla tavoin kuin olisi yksi laite jossa olisi kaksi viritintä (tämä sentään toimi Topfieldissä aika mukavasti). Jos tällaista ei ole tehty niin mikä voisi olla esteenä?
- Voiko DM lukea samaa tallennetta jota toinen DM on kirjoittamassa? Eli jos timeshiftin tekisi näin kikkailemalla. Käsittääkseni 500T ei yksikseen jaksa tehdä ajansiirtoa. Tässä voi tulla WLAN pullonkaulaksi, mutta siinä tapauksessa se korvattaisiin 100Mb ethernetillä.

Jos master-sovellus olisi oikein fiksu niin bokseja voisi laittaa n-kappaletta samaan verkkoon ja tehdä sitten vaikka yhdistelmä jossa on esim. 2 kpl T-malleja ja 1-kpl S-malleja.

Eli tuommoista pullahti mieleen. En tiedä onko tämä kuinka kaukaa haettu suunnitelma ja millaisia ongelmia olisi odotettavissa, mutta siihen täällä foorumilla osattaneen kommentoida.
 

PNP

Valvoja
Sijainti
Turku
Laitteisto
VU+ Ultimo 4K, Duo4k, Samsung 4k 65", AppleTV
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 

Y

Huoltovalikon jäsen
Sinun tulee rekisteröityä nähdäksesi sivuston sisältöä.
 
Ylös