3d-televisiolähetykset alkavat Suomessa (Welho)

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ankkanator

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
saimaa
3d-televisiolähetykset alkavat Suomessa (Welho)

Kolmiulotteinen sisältö on tulossa elokuvateattereiden lisäksi myös kotitelkkareihin. Welho on aloittanut tänään 3d-testilähetykset verkossaan tiettävästi ensimmäisenä operaattorina maailmassa.

Kolmiulotteisten lähetysten katselu ei kuitenkaan vielä onnistu tavallisella televisiolla, vaan hommaan tarvitaan 3dtv-tekniikka tukeva televisiovastaanotin sekä 3d-katselulasit.


Welho uskoo, että kolmiulotteisuus tulee yleistymään vasta muutaman vuoden päästä. Nykyiset testilähetykset ovat siis vain esimakua siitä, mitä tuleman pitää. Operaattorin tavoite on, että ensimmäiset kaupalliset 3dtv-lähetykset pyörisivät jo ensi vuonna.

Ja ennen kuin voidaan haaveilla formaatin yleistymisestä, on myös oltava 3d-sisältöä, jota katsoa. 3d-elokuvia on tehty vasta muutamia, joista luultavasti historian kallein elokuva Avatar tulee Suomen elokuvateattereihin tämän viikon perjantaina.


”Meillä on jakelutekniikka jo valmiina, joten jos sisältöpalvelujen kehitys etenee toivomassamme tahdissa, asiakkaamme voivat katsoa tämän kaltaisia ohjelmia kotitelevisioistaan 3d:nä”, sanoo Welhon tekninen johtaja Kari Ruopsa.

3dtv-lähetykset vaativat suurta siirtokapasiteettia, joten Welho on joutunut uudistamaan kuituverkkoaan sekä palvelualustaansa.lähde:
http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/article357938.ece?s=r&wtm=mikropc/-15122009
 
Ylös