Apua kaivataan Xtrend ET8000 3*T2/C virittimet - ongelmia

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

BoxFreak

Huoltovalikon jäsen
Sijainti
Espoo
Moi,

Kaverillani on Xtrend ET-8000 3*T2(/C) virittimillä (Malli: TDA18273, kortteihin merkitty 0.95 versio).
Bosi ostettiin viime keväänä ja siinä on ollut viritysongelmia alusta saakka. Ajateltiin että päivitetyt ajurit korjaisi ongelman, mutta ei. Ennen uusimpia ajureita SNR pumppasi DVB-T nipuissa (0-95%) ja DVB-T2 nipuissa oli alhainen (10-30%). ACGtä boksi ei näytä lainkaan. Nauhoitukset menee pixeleiksi jatkuvasti.

Pyydettiin ammattimies mittaamaan signaalivahvuudet ja todettiin että kaikki niput tulee noin 80db vahvuudella boksille ja boksin looppien jälkeen ulospäinkin telkkarille, jossa ei ole mitään ongelmia signaalin kanssa missään nipussa.

Nyt on päivitetty OpenViX Apollo 90 koneeseen xtrendin 20141029 ajureiden kera. Nyt signaalitasot ei pompi, mutta ovat boksin mielestä alhaiset edelleen. Kun rupesi katsomaan tarkemmin virittyneitä taajuuksia, niin boksi ilmoittaa ne -1 MHz pieleen konffatuista arvoista, esim. 730MHz onkin 729MHz. 4 DVB-T kanavanipun voimakkuuksiksi boksi ilmoittaa: ch32=~25%, ch44=~85%, ch46=~25% ja ch53=~0-20%.

Kokeilin "pätchätä" (+1 MHz) arvoja terrestrial.xml filekseen kuntoon, mutta silloin kanavanhaku ei löydä mitään kanavia. Kokeiltiin myös vaihtaa virittimiä eri paikkoihin, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta (ja kuten jo sanottua läpivietynä signaali toimii erinomaisesti.

Ei nyt oikein keksi mitä enää yrittäisi, lähinnä kysymys olisikin löytyisikö tätä kautta joku kontakti xtrendin suuntaan, että saisi tuota hommaa tutkittua lisää (vai onko noi virittimet vaan rikki). Privaviestillä voisi sähköpostiosoitetta laittaa mulle jos jollakulla löytyisi... Kyselin jo OpenViXin palstalla, mutta sieltä ei löytynyt apuja.
 
Ylös