Kysymys Vu Ultimo ja B-viritinpaikan haravaongelma

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

osexm

Huoltovalikon jäsen
Laitteisto
VU+ Ultimo
Tämä koskee terrestial kanavia TV5, FOX, Frii, Kutonen ja TLC ja vain silloin kun käyttävät B-paikan viritintä. Virittimen tyyppi voi olla SSH108 tai TT2L08. Antenni joko ketjutettu tai omalla jakajalla/suoraan seinästä.

Ongelma on se että signaalin voimakkuus ( SNR näyttö) heiluu voimakkaasti noiden kanavien osalta B-virittimellä. Näyttö vaihtelee 40-99%:n välillä lähes sekunnittain. Joskus kuva pikselöityy voimakkaasti (= kerran kuukaudessa) eli silloin tason täytyy mennä vieläkin alemmaksi. Muut kanavat näyttävät täyttä 99:ä stabiilisti. Jos katsoo näitä ongelmakanavia virittimien A tai C kautta niin mitään ongelmaa ei ole . Voimakkuus stabiili 99. Maksukanavat ja HD myös OK B-virittimessä

Olen kokeillut kahta eri viritintyyppiä, useita antennikonfiguraatioita ja suoraa antennikytkentää B:hen: ei vaikutusta. Image-versio on ATV 6.3 elokuu eli lähes viimeisin. Tämä oli ongelmana jo versiossa 6.2.

Tuskin tähän kovin innokkaasti paneuden koska hyvin harvoin ongelma näkyy kuvassa ja useimmiten vain A-viritin on käytössä. Olisi kuitenkin mielenkiintoista tietää miten tämä ongelma näkyy vain noilla kanavilla ja vain B-viritinpaikassa? Onko jokin koodaus näillä erilainen kuin muilla ja siksi törmätään jokin softabugiin ..? Tuskin nyt emokortilla on näin selektiivistä vikaa ?
 
Ylös