Kysymys- ratkaistu VU+ Ultimo 4K kovalevy 3TB muka täynnä? No kun ei ole.

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Aimo49

Huoltovalikon jäsen
Laitteisto
VU+ Ultimo 4K
Vajaan vuoden vanha VU+ Ultimo 4K -digipönttöni (OpenVix, 2 x DVB-T2/C, 3 TB kovalevy, josta vain n. 1,05 TB käytetty) alkoi yllättäen kieltäytyä tallentamasta. Tallennuskäskyä annettaessa heitti aina koko sivun tekstiherjan: "Your receiver encountered software problem and needs to be restarted. Please send the logfile..." .ja hetken kuluttua vastaanotto taas jatkui. Eli herjan mukaan ohjelmavirhe. Ei vihjannut mitään kovalevyn täyttymisestä.

No tästä sain hyvän syyn asentaa OpenVix-ohjelmiston päivityksen, versio 5.1.020, jonka saatavuudesta tuli sähköpostitse ilmoitus muutama viikko sitten. Uusi käyttisversio tukisivuilta USB-tikulle ja sitten päivittelemään. Takapuolen USB-portissa ei onnistunut, mutta etuportissa onnistui. Ihmettelin kyllä ensin, että mikä on se "Power"-nappula, jota piti painaa päivityksen aloittamiseksi, kun ei etulevyssä mitään nappuloita ole, eikä ohjekirjastakaan löytynyt mainintaa mokomasta. Mutta se tarkoitti varmaankin sitä pientä donitsin näköistä valoa etulevyssä, joka ilmeisesti on myös hipaisunappula, koska sillä lähti homma käyntiin.

Päivityksen asennuksen jälkeen kokeilin tallennusta uudelleen: nyt ei enää tullut edellämainittua herjaa, mutta tallennus ei silti onnistunut, ja jossain vilahti vinkki siitä, että kovalevy olisi täynnä. Digipöntön omien laskelmien mukaan siitä on kuitenkin täytetty vain hieman reilu 1 Tera, eli lähes 2 Teraa pitäisi vielä olla tyhjänä, eli ihan hirmuisesti tyhjää tilaa.

Joka tapauksessa päätin kokeilla lisätilan tekoa, eli poistin muutamia kymmeniä poistettuja ohjelmia lopullisesti roskiksesta, ja sillä sain n. 50 GB lisää tilaa. Ja kas kummaa: nyt alkoivat tallennukset taas sujua.

Nyt herääkin kysymys, että mistä on kysymys? Laskeeko digipönttö tilan väärin, vai onko sen BIOSsi (tai joku semmoinen buuttausohjelma...) niin ahdasmielinen, että se tunnistaa vain yhden Teran tila-avaruuden kovalevyllä? Vai onko vian syy joku muu, mikä? Miten saan pöntön tunnistamaan koko kovalevyn kaiken tilan? Ostinko digipöntön turhaan liian suurella kovalevllä?

Terveisin
digipönttöilijä
 
Ylös