Kysymys Vu+ Duo: Etäviritin sisäverkossa palikoituu välillä, LAN -yhteyskö tökkii

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

pmantynen

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Sijainti
Forssa
Laitteisto
Vu+ Duo (sat), Vu+ Solo2 (sat) + 2x Sundtek USB, lautaset: T90, Gibertini 150 (polarmount), Gibertini 100 (diseqc-moottori)
Jonkin aikaa jo on ollut ongelmia katsella Duo:lla kaapelikanavia Solo2:sta. Aiemmin toiminut ihan OK eikä mitään ongelmia ole ollut. Nyt tuli mieleen testailla nettiiyhteyttä ulospäin ihan kokeeksi. Yllättäen noiden boksien välilklä tuntuu olevan melkoinen ero. En myuista ennen moista havianneen. Solo2 näyttää aika vakiona saavan 11.4 MB/s. Duolla nopeus vaihtelee ja jää yleeensä keskiarvona vähän yli 4 MB/s, missä nopeus tosiaan hyppelee ei kuitenkaan edes 7 MB/s nopeutta tunnu löytyvän. Käsittääkseni molemmat boksit ovat suoraan kiinni reitittimessä ilman mitään kytkimiä.

Testauksessa käytössä wget oheisella komennolla wget -O/dev/null ftp://ftp.funet.fi/dev/100MBnull ja itse nettiyhteys siis Lounean kaapeli 100/10.

Voikohan LAN-adapteri olla jotenkin kypsynyt vai mikä tuo juttu on. Imaget on eri OpenViX versioita, Duo .034 ja Sooo2 .036, mutta tuskin tuo mitään vaikuttaa. Niin, kokeilin myös testailla niin että Enigma2 ei ollut käynnissä. Ei vailkutusta mihinkään.
 
Ylös