Verkko-ongelma *ratkaistu!

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

mick

Huoltovalikon jäsen
#1
Noniin, tulihan se paketti viimein! Nyt ongelmana on verkkoyhteys.
Minulla on kytkin, joka tunnistaa automaattisesti kaapelin, eli sama käyttääkö suoraa vai ristiinkytkettyä.
Kaapelina käytin suoraa, mutta kytkimeen ei syttynyt merkkivaloa. Kokeilin tuota suoraa piuhaa koneen ja Dreamboxin väliin, ja windows ilmoittaa kaapelin olevan irti.

Kokeilin kahdella Dreamboksilla, ja ei onnaa... Pitääkö siitä boksista muutakin säätää ku verkkoasetuksista ip ja netmaski? Vai oliko piuhani vääränlainen/poikki?

Tänään saan uuden johdon, pitää silläkin testata sitten...

Olikos niin, ettp com- porttiin tuleva piuha ei ole suora, vaan "ristiinkytketty", eli nollamodeemi? Taas löytyisi nähtävästi vääränlainen, eli suora piuha :(

/edit:
Äääh, ei muuta hämminkiä ku rikkinäinen verkkopiuha! Kylläpä nyt ketuttaa...
Eli kaikki toimii ok!
 
#2
1. Kun asetat noita verkkoparametreja boxissa, laita rasti ruutuun "configure network" muuten asetuksesi eivät tule voimaan painaessasi ok.... lisäksi normin mukaan tuo kättelyn tunnistuksen kytkimessä ei tarvitse tunnistaa kuin nopeuden... ja dreamboxin verkkoliitäntä on vain ja ainoastaan 100 full....jos kytkimesi ei suostu tähän ei myöskään valo syty....
2. Sarjapiuha on "nollamodeemi" eli nk. ristiinkytketty piuha
 

mick

Huoltovalikon jäsen
#3
Hmm, kytkin on sata meganen, ja omassa koneessani toimii verkko 100 megasena... Olisko jääny se rasti laittamatta ruutuun... Mutta voiko se estää edes sen valon syttymistä?