Uudet kaiuttimet

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

kinks-58

Huoltovalikon jäsen
lpr
#1
Uudet kaiuttimet

Jep,avataan tämäkin. Eli kun lueskelin HIFI ja TM-lehtiä ja niissä kehuttiin sellaista kokoonpanoa, joissa on takana MONDO 55 surroundit Dipolin ja Normaalin sijaan. Päätin kokeilla, kun muutenkin olin vaihtanut SONYn 840QS:n vir.vahvarin PIONEERIN 811:seen jossa on 7.1 eli rakensin entisten AW6i 5kpl:een seuraksi 2kpl noita AW-surround kaiuttimia, jotka on siis samat kuin MONDO 55:set, mutta rakennussarjana. Kokeilin niitä poistaen takana olevat AW6i:t ja yllätyin kuinka paljon parempi on äänikenttä kun takakaiutin säteilee 360 astetta. No ne siis useiden kokeilujen jälkeen jäivät siihen ja entiset AW6i:t toimivat nyt täysin kuuntelupaikan takana tuottaen ääntä niiltä harvoilta leffoilta, joissa on aito DD 6.1. Suosittelen lämpimästi jos on vasta ostamassa täydellistä kaiutinsarjaa kokeilemaan noita MONDO 55 kaiuttimia Dipolin tai Normaalin sijaan takakaiuttimiksi. Harmi vain, kuten HIFI-lehdessä mainittiin, että kunnollisia Surround kaiuttimia on erittäin vähän markkinoilla.
 

Micko

Huoltovalikon jäsen
#2
Jeps. Pitkällisen jahkaamisen päätteeksi tulin itsekkin siihen tulokseen että laitan Chorusta itsellekkin. Jahka nykyiset Jamot on myyty ajattelin laittaa AW-10HQi x2 eteen ja AW-Surround x2 taakse, juurikin tuon kehutun ympärisäteilevyytensä takia. Omasta mielestäni kun surround kaiutin pitää olla ympärisäteilevä, se EI SAA olla pistemäinen...
Mutta tämä siis vain omasta mielestäni... :)
 

woortson

Huoltovalikon jäsen
#3
Itselläni on aw-36 pääkajareina ja keskellä aw-20 , surround kaiuttimina on edellä mainitut aw - surroundit eli mondo 55:set. Aw-36:set toistaa noin 35 hz:iin ja ääni on hyvä , mutta olen kahden vaiheilla rakentaako subbari vai ei . Mitä mieltä olette ? Jos jollakin on mondo 99 tai aw-36
kaiuttimet voisitteko kertoa kokemuksistanne parantaako subbari merkittävästi bassotoistoa. Vai meneekö rahat hukkaan subbarin teossa :?:
 

JaniH

Huoltovalikon jäsen
#4
woortson sanoi:
Aw-36:set toistaa noin 35 hz:iin ja ääni on hyvä , mutta olen kahden vaiheilla rakentaako subbari vai ei .
Kyllä elokuvamateriaalilla subbari on aivan ehdoton, oli minkälaiset pääkaiuttimet tahansa, musiikilla siitä noiden kaiuttimien kanssa ei taida olla suurempaa hyötyä.