Tilasin Sanyo plv-z1:sen

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

juke

Huoltovalikon jäsen
#1
On tämä netistä tilaaminen vaarallisen helppoa :D
Tilasin otsikon mukaisen tykin paljolti news palvelimille kirjoiteltujen juttujen perusteella. Toivottavasti ei tule pettymystä, laite on ensimmäinen tykkini.
Millä värillä kannattaa maalata mdf levy kun tarkoituksena on aluksi käyttää sellaista "valkokankaana"?
 

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Kirjala
Laitteisto
Sony VPL-HW55ES + Stewart Firehawk 182cm, LibreElec + Intel NUC, 2 * nVidia Shield, LG 55B6V, Vu+ Uno4k & T90+8lnb, 28Tb Thecus N7510 NAS, Denon AVR-X1100W, AMX+ 3*Ipad, 3*KefQ1, 4*KefQ2DS, Elac S12EQ
#2
Osta valmis 6mm MDF-levy mattavalkoisena, niin ei tarvi maalailla.
Halva ja melko hyvä ratkaisu. Mattamustat kehykset kun tekaiset, niin Sanyolle on melko hyvä "kangas" valmis.

Jos välttämättä haluat maalata, esim. ilmeisesti Tikkurilan Harmony X073 on aika osuva valinta, itse en ole tätä ihmettä omin silmin päässyt toteamaan.
 

Jupe

Huoltovalikon jäsen
#3
Kannattaa maalata tasainen levy (MDF käy, seinä käy, valkoinen kaapintauslevy käy jne.) ja hieman harmaalla värillä sekä niin neutraalilla kuin mahdollista. Tämä X073 on kohtuullisen hyvä vaihtoehto, mutta vähän kuvakoon ja mieltymyksien mukaan voi olla joidenkin mielestä turhan tumma. Itse pidän lopputulosta vielä hyvänä 2 metriselle kuvalle.

X073 muodostuu lähes pelkästään valkoisesta sekä mustasta väripigmentistä. Muistaakseni siinä oli mustan lisäksi paria muuta sekoiteväriä, mutta erittäin vähäisinä määrinä. Kyselin sekoittajahemmolta maalifirmassa aikoinaan tuon väriainesosien suhteetkin, mutta ovat päässeet valitettavasti unohtumaan. Oletan kuitenkin samaan tai parempaan lopputulokseen päästävän maalillla, jossa on noin 50-60 tuhannesosaa (toivottavasti en nyt erehdy yksiköissä) pelkästään mustaa väripigmenttiä. Joistain paikoista voi pyytämällä saada sekoituksessa käytettäviä tyhjiä pigmenttipurkkeja (joissa tunnetusti on tippa pohjalla), joten ei ole mahdoton ajatus sekoittaa sopiva maali oman maun mukaan, pisko kerrallaan vanhalla vatkaimella (muista WAF jos käytät uutta). Kuitenkin tuo X073 on riittävän neutraali ja käytössä kelvolliseksi havaittu, joten ei ole ollut tarvetta etsiä vielä neutraalimpaa väriä. Sitäkin voi vaalentaa halutessaan, sekoittamalla yksinkertaisesti valkoista joukkoon.

Ehdottomasti LCD projektorin kanssa kannattaa käyttää ainakin lievästi harmaata kangasta ja pitää kuvakoko kohtuullisena. Kangas on myös oltava matta, ei missään tapauksessa kiiltävä tai ns. korkean gainin kangas. Kokeilujen perusteella lieväkin kiilto aikaansaa ärsyttävän hotspotin ja harmauttaa mustaa reilusti. Edit: ainiin, muista maalatessa käyttää esimerkiksi Tikkurilan Harmonya tai muuta maalimerkkiä, jonka lopputulos on täysin himmeä pinta. Tässä kiilto ei auta yhtään.
 

juke

Huoltovalikon jäsen
#4
Kiitos hyvistä vinkeistä. Melko moni näyttää kangaspuolella käyttävän valkoista pimennysverhoa oikean kankaan sijaan. Onko kellään antaa vinkkejä sopivasta verhosta, jos päädyn tällaiseen "rullaverho" ratkaisuun?
 

makemich

Huoltovalikon jäsen
#5
juke sanoi:
Kiitos hyvistä vinkeistä. Melko moni näyttää kangaspuolella käyttävän valkoista pimennysverhoa oikean kankaan sijaan. Onko kellään antaa vinkkejä sopivasta verhosta, jos päädyn tällaiseen "rullaverho" ratkaisuun?
Kunhan se on riittävän mattapintainen ja "jäykkärakenteinen" että pysyisi edes kohtuusuorana.
Tälläinen DIY kangas X073:lla maalattuna on kuitenkin yliveratainen tavalliseen heitinkankaaseen nähden joten ei epäilystäkään kumpi vie pidemmän korren vertailussa pimennysverhon kanssa! Sanyon kanssa tuo X073 ei missään nimessä ole ainakaan liian tumma jos pysyt kuvakoossa kohtuudessa...
 

tapsa

Huoltovalikon jäsen
#6
Laita mattakangas, katso lisää Kotiteatteri: miten rakennat toimivan kotiteatterin -topicin alta (rullaverho? -threadi)
 

pipox

Rekisteröimätön kävijä
#7
Ihan hyviä vinkkejä täältä näköjään saa.. Itellä on ollut pelkkä vanha lakana kankaana Daviksen dlp tykille. Ei voi moittia liiasta kiillosta :) 102 tuumanen kuva 3m päästä on ihan katottava. Tommonne piirtoheitin kangaskin löytyy nurkasta mutta sillä saa saa "vain" ~80 tuumasen kuvan. Asian vierestä voisi mainita että kaveri maalasi gyproc seinän ensin tavan puoli himmeällä lateksilla ja sitten helmiäis automaalilla. Automaalari ruiskutti muutaman koe palan joita vertailtiin että löyty sopivin sävy. Ihan toimiva / suht edullinen ratkaisu. Tykkinä tosin oli heikkotohonen crt tykki, jolle kaivattiinkin lisää valotehoa :)