Satlink WS-6906 suuntausmittari

  • Viestiketjun aloittaja PNP
  • Aloituspäivämäärä
Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

PNP

Valvoja
Ylläpitäjä
Sijainti
Turku
Laitteisto
VU+ Ultimo 4K, Uno 4K, Solo 4K, Wetek Core
Tuli hankittua tuollainen mittari.
Kyseessä ei ole sellainen "perinteinen" mittari jollaisena minä satelliittiantennin suuntausmittarin käsitän, vaan tämä on enemmänkin taskukokoon laitettu boksi ja näyttö.
Paketista löytyy itse mittari, suojapussi, latausjohdot sekä kotiin että autoon ja AV-kaapeli.
Heti pitää mainita että näytössä on suojakalvo, ja se kannattaa poistaa, kalvo on aika huomaamaton, mutta kuvanlaadun kannalta huono.

Mittari on todella kätevän kokoinen ja näyttö on iso, tässä tosin piilee laitteen yksi miinuskin, eli näyttö on iso, mutta valikot eivät täytä koko näyttöä, vaan ovat kuten missä tahansa boksissa siinä keskellä ikkunana kuvan päällä. Tätä logiikkaa voisivat kiinan pojat tarkistaa tulevissa päivityksissä, eli valikot ruudun kokoiseksi, kun kyseessä on mittari eikä boksi.

Satelliitin etsiminen on helppoa kunhan varmistaa aluksi että laitteesta löytyy ne päivitetyt parhaat taajuudet säätöä ajatellen, eli ensi töiksi kanattaa katsoa vaikkapa täältä löytyvä parhaat taajuudet lista ja ohjeen mukaan lisätä puuttuvat lähettimet kullekin tarvitsemallesi satelliittille.

Nuo kun on saanut päivitettyä, on suuntaus saman tapaista kuin esim. dreamboxilla, valitaan satelliitti ja lähetin, jolloin satelliitti näyttää kolme palkkia, signaalin voimakkuus, SNR ja BER. Noiden avulla lautasta kääntelemällä sitten vain hakee parhaan signaalin, lähetintä voi muuttaa koko ajan, jolloin voi hakea ensin summittaisesti voimakkaalla signaalilla ja sitten tarkemmin jollain heikolla lähettimellä.
Kun lautanen tuntuu olevan kohdillaan, tehdään kanavahaku ja ruutuun pitäisi tulla ensimmäisen ilmaiskanavan kuva, löytyneitä kanavia voi selailla kuten boksista. Voi vaikka jäädä sinne piipunjuureen katsomaan suosikki ohjelmaa :)

Mukana tulevalla AV-kaapelilla laitteen voi liittää parempaan/isompaan näyttöön tai käyttää vaikkapa ilmaiskanavien katseluun.

Tämä malli ei tue kuin 1.0 diseq:iä, mutta löytyy hieman kalliimmat mallit joissa on myös tuki moottorille ja kalleimmassa mallissa on myös DVB-T.

Mielestäni hintansa arvoinen laite, ei tarvitse enää vanhaa matkatv:tä ja boksia raahata lautasen viereen, puhumattakaan katolle :D

Enemmän toimintoja, spektrinäyttöjä yms., vaativa kääntää katseensa muualle, mutta vaikkapa T-90 säädössä piipparia sata kertaa kannattavampi ostos. Moottorin säätöön kannattaa harkita tuota seuraavaa mallia, se kun osaa kääntää itse.
 
Ylös