Salausten tulevaisuus

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Juanito

Huoltovalikon jäsen
#1
Mietin tässä vähän sitä, kannattaako erinäisiin välineisiin enää sijoittaa. Miten on, pysyvätkö nykyiset salaustavat käytössä vielä pitkään, vai ollaanko jo lähiaikoina (vaikka vuoden sisällä) ottamassa käyttöön parempia salaustapoja? Väistämättähän nuo kehittyvät ja tulevat vaikeammiksi ja vaikeammiksi murtaa, mutta mitkä ovat lähiaikojen näkymät? Näkyykö mahdollisesti joskus hankkimillani tarvikkeilla vielä pitkään, vai tulevatko hyödyttömiksi jo lähiaikoina.
 

Vkeys

Huoltovalikon jäsen
#2
Tottakai kannattaa!! Ei tämä mitään poikkeuksellista nykyinen tilanne ole.
Samaa "leikkiä" tässä on leikitty jo kymmenen vuotta D2MAC-ajoista lähtien.
Aivan varmasti vuoden sisällä tulee muutoksia! Aivan varmasti myöskin kehittyvät hankalammiksi murtaa mutta mitä sitten :wink:
"vastapuolen" järjestäytyminen on myöskin nykyisin toista luokkaa, kuin ennen, eli kaikki aukeaa ajallaan! Ei ne kovimmat matemaatikot ym. ainakaan kaikki tv-operaattoreiden leivissä ole vaan...

Näiden asioiden johdosta minä sitä Humaxia jotakuinkin suosittelin.
Eikä näihin vermeisiin jatkossa välttämättä liikoja rahoja kulu enään sen jälkeen, kun riittävät? vastaanotinlaitteet on hankittu. Aikaa ja malttia vaan! Ja passiivisen odottelun sijaan voi myöskin ottaa osaa itsekin erilaisten cryptauksien ratkaisemiseen kuten esim. DreamTeam.
 

tbman

Huoltovalikon jäsen
#3
Itse aloitin homman Nokian fta vastaanottimella 2000 keväällä jonka vaihdoin 2001 tammikuussa Canal Digital vuokra pakettiin, joka vaihtui Humaxiin 2002 helmikuussa.
Silloin sex view oli juuri vaihtanut via2 mutta muuten melkein kaikki näkyi fun5in1 koodeilla, no sitten kanava tilanne on vain huonontunut, lukuun ottamatta conaxia.
Olisi mukava tietää salausten historiaa hieman.
Eli kysymyksenä olisi milloin eka digi-salaus otettiin käyttöön ja mikä se oli? Kuinka kauan kesti että ensimmäinen saatiin purettua?
Onkohan nämä nykyiset salaukset vuotanut julkisuuteen vahingossa, joskus olen sellaista lukenut?
 

Vkeys

Huoltovalikon jäsen
#4
Hmm... mitenhän se nyt oli? No Viaccess on ainakin ollut aina, koska perustuu hyvin läheisesti vanhaan EuroCrypt salaukseen jota käytettiin D2Macin suojauksena. Ja olikohan vielä se M versio? S:ää ei taidettu purkaa muistaakseni.
Itse hankin ensimmäiset sat-laitteet muistaakseni 89 :shock: ja paljon on muutoksia tapahtunut sen jälkeen mutta täytyy olla tyytyväinen siihenkin mitä vielä näkyy!
Ja kyllä jotkut asiat tapahtuu nopeastikin. Menikö siihen viikko vai kaksi, kun TpsCrypt purettiin :mrgreen:
Pitää myös toivoa ettei viime talven tapaisia överiksi menoja kuten Conaxin kohdalla enään tapahdu jatkossa! Heti kun homma menee liian helpoksi ja saa suuren käyttäjäjoukon niin voi alkaa odotella muutoksia operaattorin taholta. Valmiit filet ja varsinkin AU:t pois julkisesta levityksestä niin homma kestää kauemmin.
Eikä nuo seasonit esim. mikään Conaxiin liittyvä uusi homma ole vaan niillä katsottiin S*y:n VideoCrypt salattuja kanavia jo vuosia sitten.
No lähtee "rönsyilemään" juttu joten jatkakoon joku muu.
 

Muuli

Huoltovalikon jäsen
#5
Niin, minusta on olemassa riski, että puuhastelu on tulossa yhä vaikeammaksi. Uudet II vaiheen salaukset ovat ainakin vielä täysin murtamattomia. Toki vielä hyviä kanavia saa auki, mutta kuinka kauan. Jos ajattelee esim. humax5400 laitetta, niin mitä sillä laiteella voi katsoa suomessa kun salattuja kanavia ei enää nää. Ei mitään ilman että ostaa uusia camejä. Riski on olemaassa joten kannattaa hieman funtsia miten käy huonoimassa scenaariossa. Sama pätee dreamiin. Minusta kannattaa sijoittaa laitteisiin jossa on sisäänrakenttuna viaccess, conax, joker tai magic näin kotimaista käyttöä varten jotta ei joudu myöhemmin ostamaan uusia cameja

Toki jos on rajaa ja ottaa koko homman harrastuksen kannalta niin silloin asia on erikseen.