KaapeliTV Ohjelma ei tallennu?

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

peku58

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Kuopio
Laitteisto
Vu+ Duo2 (OpenVix), NAS-palvelin AS-608T, Samsung F8005ST 3D Led-tv, DNA:n kaapeliverkko.
#1
Imettelen kun parin viikon aikana SVT:n kanavilla lähetettävä "Lokal nyheter" ohjelma ei tallennu tai jos tallentuu niin vain osittain.
Olen kokeillut kaikkea mahdollista manuaalisesta automaattiseen nauhoitukseen mutta ohjelma ei vain tallennu. Lähetys näkyy kyllä telkussa ja EPG tiedot ovat oikein. "Lokala nyheter" ohjelmaa edeltävät ja sen jälkeen tuleva ohjelma tallentuu.

Mikähän voisi olla vikana? Käytössä OpenVix 5.1.019 ja tuplavirittimet (T2/C).
 

Samzam

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Kanta-Häme
Laitteisto
Vu+ Ultimo 4K, 4xT2,5xS2, 107*113cm offset + GT-DM14MG kääntömoottori 86.5E-36W + 85cm offset
#2
Minulla on ollut samoja ongelmia 112 ohjelman kanssa MTV3 HD kanavalla (0.8W) Tallennetuksi tulee vain osa ohjelmasta. Ensimmäisissä kahdessa jaksossa kävi noin. Nyt muutin ohjelman automaattiajastuksesta perinteiseen josko sillä olisi vaikutusta? Käytössä on samainen OpenVIX 5.1.019.
 

peku58

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Kuopio
Laitteisto
Vu+ Duo2 (OpenVix), NAS-palvelin AS-608T, Samsung F8005ST 3D Led-tv, DNA:n kaapeliverkko.
#3
Minä olen kokeillut manuaalistakin ajastusta mutta ei ole auttanut. DNA:lta kertoivat kokeilleensa ohjelman tallennusta useilla laitteilla ja tallennus oli toiminut OK, en tiedä uskoa vai ei.
Mistä tällainen voisi johtua kun ohjelma vain "häviää" ja myös ohjelmankesto kokonaistallennusajasta jos laittaa riittävästi tallennusaikaa alkuun ja loppuun?
 

Samzam

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Kanta-Häme
Laitteisto
Vu+ Ultimo 4K, 4xT2,5xS2, 107*113cm offset + GT-DM14MG kääntömoottori 86.5E-36W + 85cm offset
#4
Voihan se olla että imagessakin on bugi mutta paha tuota on helpolla todistaa. Jos sinulla on imagebackuppeja tallella niin kokeile jotain vanhempaa versiota?
 

pmantynen

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Forssa
Laitteisto
Vu+ Duo (sat), Vu+ Solo2 (sat) + 2x Sundtek USB, lautaset: T90, Gibertini 150 (polarmount), Gibertini 100 (diseqc-moottori)
#6
Jos kanavien taajuuksin on tullut muutoksia niin kannattaa poistaa listasta ne vanhat, toimimattomat kanavat ... Itsellä kesti vähän aikaa ennenkuin hokasin miksi Autotimerilla ei onnistunut Poldarkin tallennus, vaikka kanava näkyi ihan Ok tallennuksen aikana. Tasjuus vaihtunut Autotimerin luonnin jälkeen eli piti päivittää sinnekin.

Onhan asetuksista valittu tallennukset etusijalle ja myös ajastusten tarkistus päällä. Toimiiko suora tallennus, ilman ajastusta siis ?
 
Viimeksi muokattu:

peku58

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Kuopio
Laitteisto
Vu+ Duo2 (OpenVix), NAS-palvelin AS-608T, Samsung F8005ST 3D Led-tv, DNA:n kaapeliverkko.
#7
Jos kanavien taajuuksin on tullut muutoksia niin kannattaa poistaa listasta ne vanhat, toimimattomat kanavat ... Itsellä kesti vähän aikaa ennenkuin hokasin miksi Autotimerilla ei onnistunut Poldarkin tallennus, vaikka kanava näkyi ihan Ok tallennuksen aikana. Tasjuus vaihtunut Autotimerin luonnin jälkeen eli piti päivittää sinnekin.

Onhan asetuksista valittu tallennukset etusijalle ja myös ajastusten tarkistus päällä. Toimiiko suora tallennus, ilman ajastusta siis ?
Eipä auttanut kanavahaku eikä ajastuksen uudelleen tekeminen. Ihme juttu kun seurasin tallennuksen etenemistä (aikaa) niin kun ohjelma alkoi niin tallennusaika ei enää kasvanut ja kun ohjelma loppui niin tallennusaika alkoi taas kasvamaan. Lähetyssignaalista on pakko puuttua jotain? Manuaalisesti kun painoi REC painiketta niin tallennus onnistui.
 

pmantynen

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Forssa
Laitteisto
Vu+ Duo (sat), Vu+ Solo2 (sat) + 2x Sundtek USB, lautaset: T90, Gibertini 150 (polarmount), Gibertini 100 (diseqc-moottori)
#8
@peku58 , Onko tätä ongelmaa vain yhdellä kanavalla vai monella? Onko noita ongelmakanavia päälistassa monta kpl ? Jos parametrit muuttuu, niin vanhojen kanavien parametrit ei päivity vaan haku tekee kanavan samalla nimelle uusilla parametreilla...
 

peku58

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Kuopio
Laitteisto
Vu+ Duo2 (OpenVix), NAS-palvelin AS-608T, Samsung F8005ST 3D Led-tv, DNA:n kaapeliverkko.
#9
@peku58 , Onko tätä ongelmaa vain yhdellä kanavalla vai monella? Onko noita ongelmakanavia päälistassa monta kpl ? Jos parametrit muuttuu, niin vanhojen kanavien parametrit ei päivity vaan haku tekee kanavan samalla nimelle uusilla parametreilla...
Ongelma kahdella eri kanavalla, SVT1 ja SVT2. Kysymyksessä on sama uutisohjelma Lokala nyheter joka ei vain suostu nykyisin tallentumaan ajastustoiminnoilla. Minkään muun ohjelman kohdalla en ole moiseen törmännyt.
 

pmantynen

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Forssa
Laitteisto
Vu+ Duo (sat), Vu+ Solo2 (sat) + 2x Sundtek USB, lautaset: T90, Gibertini 150 (polarmount), Gibertini 100 (diseqc-moottori)
#10
Ongelma kahdella eri kanavalla, SVT1 ja SVT2. Kysymyksessä on sama uutisohjelma Lokala nyheter joka ei vain suostu nykyisin tallentumaan ajastustoiminnoilla. Minkään muun ohjelman kohdalla en ole moiseen törmännyt.
Siis noilla kyseisillä kanavillakaanko ??
 

jko

Huoltovalikon jäsen
#12
Ruotsissa SVT 1 ja 2 kanavista tulee satelliitista kymmenkunta eri varianttia sen mukaan minkä alueen paikallisuutiset kanavalla lähettävät.

Mahdollisesti silloin alueuutisten aikaan se kanava on jotenkin eri kuin normaalisti näkyvä versio. Boksi sitten menee sekaisin kun kanavalta pukkaakin silloin alueuutisten aikaan ihan "eri" kanavaa.

DNA:n tuo vika pitäisi korjata ja korjata lähetys sellaiseksi että kanavan tiedot pysyvät koko ajan samoina.

SVT:n alueuutiset voi katsoa ilman VPN palvelua myös Suomesta SVT Play palvelusta: SVT Play
 

peku58

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Kuopio
Laitteisto
Vu+ Duo2 (OpenVix), NAS-palvelin AS-608T, Samsung F8005ST 3D Led-tv, DNA:n kaapeliverkko.
#13
Ruotsissa SVT 1 ja 2 kanavista tulee satelliitista kymmenkunta eri varianttia sen mukaan minkä alueen paikallisuutiset kanavalla lähettävät.

Mahdollisesti silloin alueuutisten aikaan se kanava on jotenkin eri kuin normaalisti näkyvä versio. Boksi sitten menee sekaisin kun kanavalta pukkaakin silloin alueuutisten aikaan ihan "eri" kanavaa.

DNA:n tuo vika pitäisi korjata ja korjata lähetys sellaiseksi että kanavan tiedot pysyvät koko ajan samoina.

SVT:n alueuutiset voi katsoa ilman VPN palvelua myös Suomesta SVT Play palvelusta: SVT Play
Lähetystaajuus on kyllä sama minulle mutta en tiedä mitä se sitten on DNA:lle. DNA:lta kerrottiin että heillä tallennus kyllä toimii monella eri laitteella (uskoa vai ei?).
Kysymyksessä on siis Tukholman paikallisuutiset jotka ovat näkyneet/tallentuneet aikaisemmin ilman ongelmia. Kyllä niin näkyy myös SVT Playn kautta mutta minua kiinnostaa miksi ei voi nykyisin tallentaa?
 

pmantynen

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Forssa
Laitteisto
Vu+ Duo (sat), Vu+ Solo2 (sat) + 2x Sundtek USB, lautaset: T90, Gibertini 150 (polarmount), Gibertini 100 (diseqc-moottori)
#14
Juuri niin, tietääkseni muilla kanavilla ei Ruotsissa lähetetä SVT:n taholta paikallisuutisia.
  1. Eiku siis tarkoitin toimiiko ajastetut tallennukset noilta kahdelta kanavalta joillekin muille ohjelmille. Ilmeisesti kuitenkin toimii OK tuon viestin #7 perusteella ...
  2. Ja eikös nyt sitten ollut niin, että tuo ohjelma näkyy OK ja myös tallentuu OK suoralla tallennuksella. Vain siis ajastettuna tuo ei toimi ??

Ehdottaisin salauksen purkua syyksi, jos tuo kohta 2. ei mennyt noin ...
 

peku58

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Kuopio
Laitteisto
Vu+ Duo2 (OpenVix), NAS-palvelin AS-608T, Samsung F8005ST 3D Led-tv, DNA:n kaapeliverkko.
#15

  1. Eiku siis tarkoitin toimiiko ajastetut tallennukset noilta kahdelta kanavalta joillekin muille ohjelmille. Ilmeisesti kuitenkin toimii OK tuon viestin #7 perusteella ...
    Ja eikös nyt sitten ollut niin, että tuo ohjelma näkyy OK ja myös tallentuu OK suoralla tallennuksella. Vain siis ajastettuna tuo ei toimi ??
Ehdottaisin salauksen purkua syyksi, jos tuo kohta 2. ei mennyt noin ...
1. Ks. ohjelman edellä ja jälkeen tulleet ohjelmat kyllä tallentuvat normaalisti molemmilta kanavilta.
2. Kyllä, ajastettuna ei tallennus toimi.
Salauksen purku ei ole syynä koska näkyy ja myös tallentuu painamalla rec -painiketta.
 

pmantynen

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Forssa
Laitteisto
Vu+ Duo (sat), Vu+ Solo2 (sat) + 2x Sundtek USB, lautaset: T90, Gibertini 150 (polarmount), Gibertini 100 (diseqc-moottori)
#16
...
2. Kyllä, ajastettuna ei tallennus toimi.
Salauksen purku ei ole syynä koska näkyy ja myös tallentuu painamalla rec -painiketta.
Ja ajastuksen teet normaalisti EPG:stä esim. vihreällä napillako??

Alkaa oleen ideat aika vähissä ... Onko tuon ko. ohjelman ajastettu tallennus koskaan toiminut "normaalisti"?
 

pmantynen

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Forssa
Laitteisto
Vu+ Duo (sat), Vu+ Solo2 (sat) + 2x Sundtek USB, lautaset: T90, Gibertini 150 (polarmount), Gibertini 100 (diseqc-moottori)
#18
Todennäköiseti kyseessä on imageen liittyvä bugi.
Eikös ohjelman vaihtuessa tule siitä aina joku tieto, mutta miksi ajastettu tallennus lakkaisi vain tuon yhden ohjelman kohdalla ja jatkuisi taas ohjelman loputtua ?? Ei tuollaista bugia oikein voi olla tai ainakin hyvin epätodennäköistä ...

Ehkäpä tähänkin voisi kokeilla imagen uudelleen asennusta ilman palautuksia tai jotain ... Ei edes asetuksissakaan pitäisi löytyä mitään mikä tuollaista tekisi ...
 

mphumax

Vahvasti satelliittien vaikutuksen alaisena
Tampere
Laitteisto
Technomate nano 3T+Jaeger Vbox-II +1.8 m primefocus
Octagon sf4008 s2x
Triax TD-110 +moteck sg-2100A
AZBOX PREMIUM HD E2
DrHD F15
Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB
Epson EMP-TW600 Onkyo TX-SR309+ JBL scs178
#19
Kokeileppa pahuuttasi laittaa tallennuksen alkuun etuottoa enemmän.
Jos alueohjelman data sotkee, pitäisi jotain tapahtua kun tallennetaan jo ennen
 

pmantynen

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Forssa
Laitteisto
Vu+ Duo (sat), Vu+ Solo2 (sat) + 2x Sundtek USB, lautaset: T90, Gibertini 150 (polarmount), Gibertini 100 (diseqc-moottori)
#20
@peku58 , Toimiiko tuo record-näppylällä tehty tallennus myöskin, jos sen aloittaa jo pari minuuttia ennen ko. ohjelman alkua. Entä toimiiko ajastus, jos muuttaa aikoja niin, että ohjelma onkin jo alkanut eli jättää pari minsaa pois alusta ...

Tuli vain mieleen, että voisko tuon alueohjelman takia jotenkin mennä pidit sekaisin ...
 

huve

Huoltovalikon jäsen
#21
SVT1 ja 2 lähetetään sekä 5E että 1W, 5E:ssä alueelliset versiot, joita 1W ei ole. Tiedä sitten kummasta satelliitista DNA nuo ottaa.
 

pmantynen

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Forssa
Laitteisto
Vu+ Duo (sat), Vu+ Solo2 (sat) + 2x Sundtek USB, lautaset: T90, Gibertini 150 (polarmount), Gibertini 100 (diseqc-moottori)
#22
SVT1 ja 2 lähetetään sekä 5E että 1W, 5E:ssä alueelliset versiot, joita 1W ei ole. Tiedä sitten kummasta satelliitista DNA nuo ottaa.
Kuinkas noissa järjestelmästä toiseen (esim. sat. -> ant. tai sat.-> kaapeli) välitettävissä kanavissa hoidellaan pidit yms. lähetyspään tiedot. Tehdäänkö joku muunnos vai tulevatko ihan alkuperäisinä ...
 

peku58

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Kuopio
Laitteisto
Vu+ Duo2 (OpenVix), NAS-palvelin AS-608T, Samsung F8005ST 3D Led-tv, DNA:n kaapeliverkko.
#23
Ihan välitietona niin pitää odottaa ensiviikkoon jotta voi taas jotain kokeilla.
Minulla on kyllä muutamia epäonnistuneita pätkiä tallessa jos joku voi niistä jotain tulkita.
 

Lumikki

Huoltovalikon jäsen
Länsi Kanta-Häme
Laitteisto
5W,0.8W,9E,13E 100cm
19E,26E,28E 121cm
Vu+ Solo2 (2xS2) OpenATV 5.3
Vu+ Solo SEV2 (2xT2) OpenATV 5.1
Nuc Kodi Libre. 7.0.3
#24
Ei pideillä ole merkitystä ajastuksessa. Ajastuksessa käytetään kanavakoodia eli "Serviceref" tietoa, tunnistaa vain se mistä kanavasta tallennus tehdään. Pidit voi vaikuttaa lähinnä siihen että kanavalle siirryttäessä se valittaa että asiat eivät täsmää eli se ei suostu menemään kanavalle.

Kannattaa mennä /etc/enigma2/timers.xml tiedostoon katsomaan että tehty ajastus on siellä. Sekä silloin kun sen pitäisi ajastaa niin se tekee sinne lokia. Noista lokeista selviää miksi asia epäonnistuu.

PS: Joskus hyvin lyhyiden ajastusten kanssa voi tulla ongelmia.
 
Viimeksi muokattu:

peku58

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Kuopio
Laitteisto
Vu+ Duo2 (OpenVix), NAS-palvelin AS-608T, Samsung F8005ST 3D Led-tv, DNA:n kaapeliverkko.
#25
Nyt on taas uutta tietoa ongelmasta.
Tänään "Lokala nyheter" ohjelman tallennus onnistui kun tein sille oman manuaalisen ajastuksen mutta kun katsoin tallennuskansiosta tallennusaikaa heti tallennuksen alettua niin aika oli 373.10 ja alkoi siitä kasvamaan sekunti sekunnilta. Tallennuksen päätyttyä kokonaistallennusaika muuttui kylläkin oikeaksi. Timers.xml tiedostosta ei löytynyt ohjelman kohdalta muuta erikoista kuin että ohjelman alkamisaikaa on muutettu koska tein tänään uuden ajastuksen. Tänään tulee vielä enemmän lähetyksiä jotka annan olla automaattisella ajastuksella jotta voi verrata.