Kysymys- ratkaistu Octagon SF4008: tallenteiden DVB-tekstitys ei synkronissa

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Olli

Huoltovalikon jäsen
Laitteisto
Octagon SF4008
Vu+ Duo 4k
Hankin viime joulukuun alussa Octagon SF4008 digiboksin kolmella DVB-T2/C virittimellä, 2TB kovalevyllä ja SatShop.fi:n imagella varustettuna. Lisäsin laitteeseen myös CI+kortinlukijan MTV3-HD:ta varten. Näin saan 52 tuumaisen vuonna 2009 hankitun Sony television(KDL-52Z4500) DVB-T2-kelpoiseksi. Tallennukseen olen aiemmin käyttänyt Windows Media Centeriä, jossa MTV3-HD ei onnistu ja jonka tuki loppuu parin vuoden päästä.

Laitteen kuva on erinomainen ja päivittäinen käyttö helppoa, mutta yhteen ongelmaan en ole löytänyt ratkaisua:
Vaikka suoratoistossa HD-kanavien DVB-tekstitykset toimivat moitteettomasti, niin tallenteilla ne eivät ole synkronissa. Kun käynnistän tallenteen, tekstitys voi aluksi olla (alle 30 sekuntia) synkronissa, stten se hyppää järjestelmällisesti noin 35 sekuntia liian aikaiseksi. Kun toistan samat tallenteet kotiverkon kautta tietokoneen KODI:lla tai VLC:llä, toimivat tekstitykset moitteettomasti. Jopa Android-puhelimeni VLC toistaa näiden tallenteiden tekstitykset moitteettomasti.

Olen käynyt läpi kaikki tekstitysasetusten kombinaatiot, päivittänyt firmwaren useaan kertaan (nyt OpenviX 5.1.013) siinä toivossa, että asia korjautuisi. Kokeilin myös Open ATV:ta todetakseni, ettei sekään ratkaise ongelmaa.

Enigma2 vasta-alkajana kysyn neuvoa asian ratkaisemiseksi, ettei tarvitsisi katsella tekstitettyjä HD-tallenteita eri laitteella kun ne on tallennettu.
 
Ylös