Näkyvyys ja pystykulma

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

ruato

Huoltovalikon jäsen
#1
Olen harkinnut hankkia Triax multifocus-lautasen mutta...thor/sirius/jne. satelliittiien suunnassa on näkyvyyttä estämässä toinen talo. Tuon toisen talon katon korkein kohta on aika tarkkaan samalla korkeudella kuin millä lautanen tulisi olemaan. Tarkoittaako tämä sitä, että on turha kuvitella saavansa näkyviin mitään vai..?

Lautasethan kallistetaan tiettyyn pystykulmaan riippuen siitä kuinka pohjoisessa asuu?? Masan satelliittisivujen laskurin mukaan http://www.kemppi.org/satkulma.html minulla kulma olisi noin 10 astetta. Voinko laskea tuosta pystykulmasta tulevat pari metriä** eduksi tässä tilanteessa niin, että satelliittien näkymisessä ei pitäisi olla mitään ongelmaa vai mikä tuon pystykulman idea on?

**etäisyys talojen välillä 15m -> korkeusero voi olla 15m * tan10 = noin 2m
 

Vkeys

Huoltovalikon jäsen
#2
Moro :D

Siis etäisyys läheiseen taloon 15m? Paikkaa käytännössä tietenkään tuntematta olisin sitä mieltä, että "no problem".
Esimerkiksi itselläni yksi peili vastaanottaa Hispasatin ja pystykulma on about 4.5 ja etäisyyttä läheiseen pensasaitaan joka on vielä korkeampi kuin peili on tuollaiset 10m. Voihan se aita toki vähän vaimentaa sinkkua mutta signaali on silti riittävä.
Eli mikäli se naapurisi katto on "vain" peilin tasolla korkeimmillaan niin ongelmia ei nähdäkseni ole.
 

pasi_a

Huoltovalikon jäsen
#3
>Tuon toisen talon katon korkein kohta on aika tarkkaan samalla >korkeudella kuin millä lautanen tulisi olemaan
>
>**etäisyys talojen välillä 15m

Kirjoittamasi perusteella mielestäni ei mitään ongelmaa...
 

Tikkanen

Huoltovalikon jäsen
#5
Mitenkäs tälläinen tilanne:

Itselläni lautanen on samalla korkeudella viereisen talon harjanteen kanssa. Etäisyyttä lautasen ja harjanteen välillä n. 8metriä. Riittääkö etäisyys, vai blokkaako talo signaalin matalalla horisontissa olevilta satelliiteilta?
 

anttist2

Huoltovalikon jäsen
#6
Jos oikein ymmärsin, niin ei pitäisi blokata mitään.

Satelliittisignaalihan etenee hyvin suoraviivaisesti. Kunhan katsot, että satelliitin korotuskulman ja suunnan alueella on vapaata, niin ei ongelmia.

Itselläni on Etelä-Suomessa lautanen parvekkeen takaseinässä siten, että sen alareuna jää selvästi parvekkeen reunan alapuolelle. Laskin vain aikanaan, että korotuskulma huomioituna lautanen ei jää parkekkeen reunan tai katon katveeseen.