Kysymys Multiblock sivusyöttö ja monoblock samassa?

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Karhu78

Huoltovalikon jäsen
HOLLOLA
Laitteisto
-
#1
Aikaisemmin ollut asennettuna ja käytössä Triax TD110 ja monoblockilla Astra 19.2E ja Hotbird 13.0E Kanavat näkyi hyvin, kunnes keväällä katolta tipahti jäämöykky joka hajotti mikroaaltopään kiinnikkeen.

Nyt hankittuna Inverto multiblock sivusyöttö, ja asiaan kuuluva DiSEqC kytkin... Muut tykötarpeet luonnollisesti myös...

Nyt kiinnostaisi tietää, että:

- Voinko asentaa Monoblockin ja kolme muuta mikroaaltopäätä, jolloin teoriassa voisi ottaa vastaan viiden satelliitin signaalia? Kunhan asettelee DiSEq asetukset virittimestä kohdilleen 5 mikroaaltopään mukaan... Olenko jo metsässä?

- Vai onko suosiolla parempi laittaa neljä noita mikroaaltopäitä ja unohtaa se monoblock tästä asennuksesta... Mielellään haluisin sen settiin mukaan, ettei jää varastoon "homehtumaan"... Haluisin perusteluita, miksi tämä olisi parempi ratkaisu.


Viasatin "systeemi" on maksukanaville erikseen omanaan (oma tallentava hd boxi, mikälie mini lautanen ja oma antennijohtonsa... Vapaat kanavat sitten erikseen tällä isommalla "oikealla" lautasella.

Mitä satelliitteja olisi tuolla suunnalla joka asennettuna (ja suunnassa nytkin) olisi mahdollista saada?

Tosiaan haluan noi astran ja hotbirdin kanavat, lisäksi mietin jotain eutelsat... Mitä muuta?

Eli maksukanavia en halua, enkä lisää urheilukanavia (ainakaan väkisin).

Seuraavat voisi olla tervetulleita: musiikki (mieluiten dance), lasten ohjelmat, luonto ja elukkakanavat, ratsastuskanavat (vaimo hevoshullu), myöskään aikuisviihdettä unohtamatta ;)

Tätä saittia kehuttiin parhaimmaksi, mistä kannattaa kysyä vinkkiä ja apua... Joten kommetteja ja kaikkea siltä väliltä tänne vaan, kaikki ehdotukset tervetulleita! :)
 

Lumikki

Huoltovalikon jäsen
Länsi Kanta-Häme
Laitteisto
5W,0.8W,9E,13E 100cm
19E,26E,28E 121cm
Vu+ Solo2 (2xS2) OpenATV 5.3
Vu+ Solo SEV2 (2xT2) OpenATV 5.1
Nuc Kodi Libre. 7.0.3
#2
Asia riippuu siitä millainen tuo DiSEqC kytkin on. DiSEqC kytkimiä on kahta eri tyyppiä eli committed ja Uncommitted. Commited kytkimet ovat enintäin 4 sisääntuloa. Ne ovat AA, AB, BA ja BB. Kun taas Uncommitted kytkimessä voi olla vaikka 16 sisääntuloa ja ne ovat 1,2,3,4,5 jne..

Kahta saman tyyppistä DiSEqC kytkintä ei saa olla peräkkäin samassa kaapelissa, mutta kaksi erillaista voi olla. Monoblock sisältää DiSEqC kytkimen ja se on todennäköisesti Committed tyyppiä. Joten jos tuo sinun DiSEqC kytkin on Committed tyypiä niin se ei toimi oikein tuon MonoBlokin sisäisen kytkimen kanssa.

Asennukseen voit laittaa neljä mikropäätä jos tuo DiSEqC kytkin on vähintäin neljällä sisääntulolla.

Tavallisen lautasen maksimi näkyvyys on +- 10 astetta. Kannattaa ottaa myös huomioon että usein ei saa laitettua sivusyötöön mikropäitä alle 4 asteen päässä toisistaan oleviin satelliitteihin, koska kiinnikkeet ja mikropäät ottaa toisiinsa kiinni sivusyötössä.

Itse katson ilmaisista 28.2E, 26.0E, 19.2E, 13.0E ja 9.0E. Mutta minulla on 125cm lautanen asiaan. 28.2E:ssä voisi ehkä olla jotain joka kiinnostaa sinua ja se on englannin kielellä. 28.2E Astra 2G Europe kanavanippu näkyy hyvin Suomessa. 26.0E on liian heikko näkyäkseen hyvin 100cm lautasella. 19.2E:ssä on lasten kanava englanniksi. No, sinä itse tunnet todennäköisesti 19.2E ja 13.0E:n sisällön paremmin kuin minä koska katson niitä vain satunnaisesti. 9.0E:ssä on enää hyvin vähän katsottavaa, kun ranskalaiset HD-kanavat ei lähetä enää englannin kielellä sieltä.

Seuraavia linkkejä kannattaa vilkaista vaikka niiden tieto on hieman vanhentunut.
Äänestys/kysely - Itä: Mistä satelliiteista katsot TV-ohjelmia aktiivisesti?
Äänestys/kysely - Länsi: Mistä satelliiteista katsot TV-ohjelmia aktiivisesti?
TV-kanavia joissa äänikanavasta tulee joskus ohjelmia englanniksi
23mm mikropäitä sivusyötössä
Kysymys- ratkaistu - 0.8W,4.8E,13E,19.2E 110cm lautasella Sivusyötöllä näkymään?
Kysymys- ratkaistu - 13E, 19,2E, 28.2E ja 28.5E multifocuksella?
 
Viimeksi muokattu:

Karhu78

Huoltovalikon jäsen
HOLLOLA
Laitteisto
-
#3
Täytyy se todeta, paras saitti tämä on :)

Kiitos nopeasta ja asiantuntevasta vastauksesta... Eli taidan laittaa neljä mikroaaltopäätä ja unohtaa tuon monoblockin toistaiseksi.

Täällä naapurit kummeksuu jo noita paria lautasta, yksi vielä tallissa odottamassa... Mutta sitä odottaessa menen näillä. ;)
 

jko

Huoltovalikon jäsen
#4
28.2E, 19.2E ja 13.0E taitavat olla ne kolme satelliittisuuntaa josta tulee 95+ prosenttia kiinnostavimmista ilmaiskanavista Euroopassa ja jotka näkyvät Suomessa metrisellä antennilla.

Noiden lisäksi tulee sitten jotain streamejä muualta tyyliin Metropolitan oopperan lähetys Thor-satelliitista. Sitten myös multistreamillä jotain italialaisia ja ranskalaisia kanavia muualta joissa voi olla mukana englannin ääniraita. Sitten on myös se 27.5W satelliitin BBC, ITV ja Channel 4 paketti BIS-salauksella joka vaatii sopivan enigma-boksin ja säätämistä.