Kysymys- ratkaistu MTV3 HD salattuna

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

hati

Huoltovalikon jäsen
#1
Digiboksina Uno 4k SE ja asuinpaikkana monttu jossa ei näy antenni vaan TV-signaali tulee taloon antenniosuuskunnan toimesta niin että yhteisantennilla vastaanotettu DVB-T uudelleenpakataan DVB-C muotoon. Kun Elisa teki tepposen ja piti siirtyä Viihteestä omatoimiseen tallentamiseen hommasin Unon. Koska en katso käytännössä mitään suoraan huomasin vasta yrittäessäni katsoa ekaa tallennetta Kolmonen HD:lta että sehän on salattu.

Saako tuota purettu mitenkään ilman jonkun kortin ja sellaisen lukijan hankkimista laitteeseen? Koska minulla ei ole tarvetta maksukanaville en todellakaan ala hommaamaan lukulaitetta jonkun ilmaiskanavan takia vaan tyydyn sen osalta SD-versioon. En ole noihin perehtynyt mutta oliko niin että softcameilla saa jotain purettua mikäli kanavaa ei ole linkitetty kortinlukijaan tjsp. Ja jos purkaminen onnistuu niin mitä se vaikuttaa muiden kanavien tallentamiseen, eikö tuo linkitys ainakin vaikuta myös muiden kanavien tallentamiseen. Jos purkaminen onnistuu niin mitä se vaatii, boksissa on Satshopin asentama image.
 

Lumikki

Huoltovalikon jäsen
Länsi Kanta-Häme
Laitteisto
5W,0.8W,9E,13E 100cm
19E,26E,28E 121cm
Vu+ Solo2 (2xS2) OpenATV 5.3
Vu+ Solo SEV2 (2xT2) OpenATV 5.1
Nuc Kodi Libre. 7.0.3
#2
Salausta käytetään vain maksukorttien takana oleviin kanaviin. Softacam on ohjelmistopohjainen salauksen purkaja. Softacam pystyy purkamaan useimmat salaukset, kunhan kyse ei ole linkitetyistä maksullista kanavista. Yleisesti ottaen jos näet tv-kanavan niin voit sen tallentaa ja katsoa tallennetta ongelmitta. Tähän on tulossa poikkeuksia vasta UHD puolella.

Ilmeisesti tarkoitat kolmonen HD-kanavalla MTV3 HD kanavaa. Periaatteessa kaikki MTV:n kanavat pitäisi olla vapaasti katsottavissa, näin MTV on ilmoittanut, mutta joillakin palveluntarjojilla MTV:n HD-kanavat ovat maksukortin takana. Näissä tapauksissa tarvitaan näihin kanaviin maksukortti ja salauksen purku, ei siis tarvita minkäänlaista maksupakettia. Mutta ikävä kyllä maksukortit ovat "yleensä" maksullisia, vaikka se maksu voi olla kyllä aika pieni. Tarkoitan tällä että joihinkin kanaviin riittää pelkkä maksukortti, jotkut maksukanavat taas vaativat maksupaketin.

Apua kaivataan - Mikä antenni- (tai kaapeli)boksi minulle?
Kaikki televisiosta - Kanavat

PS: Linkitetty ei aina pidä paikkansa vaikka palvelutarjoaja niin väittää.
 

heebo1974

Huoltovalikon jäsen
Laitteisto
VU+ DUO2 (OPENVIX 5), 2xDual T2/C viritin, La Digital CI+ CAM, 1 TB HD, LG 60PN650T, Chromecast 2
LG 55UH770V + PS4 + Wetek Play
#3
Ja yksinkertainen vastaus.. tarvitset kortin tuon mtv3 hd:n purkuun. Korttia voi sitten käyttää softcamin tai hdcamin kanssa.
 

jko

Huoltovalikon jäsen
#5
Antenniosuuskunnissa taitaa olla tyypillisesti pari sataa taloutta. Eiköhän nuo silloin jaa Digitan ja DNA:n lähettimistä tulevan signaalin sellaisinaan ja Pohjanmaalla lisäksi tai pääosin Ruotsin kanavien lähetyksen.

Eli vaatinee sen saman DNA:n maksukortin kuin antennivastaanotossakin se "MTV3 HD".
 

topinyg12

Huoltovalikon jäsen
#6
Mikähän syy/järkeä niillä on ajaa ne DVB-T(2) kanavat DVB-C muotoon? Eikä se kuitu-koaksiaalimuunnin ees tiedä tai ota kantaa, mitä sinne verkkoon syötetään. Ja samalla tavalla ne fm-radiokanavat kuuluvat.
 

hati

Huoltovalikon jäsen
#7
Mikähän syy/järkeä niillä on ajaa ne DVB-T(2) kanavat DVB-C muotoon?
Kuulemma C ainoa sallittu muoto kun signaalia jaetaan monelle kaapelia pitkin tjsp. Mikä kuulostaa siinä mielessä mielenkiinoiselta että kun muutin signaalina oli DNA:n toimittama kaapelisignaali. Ei siinä mitään mutta kun sen joukosta löytyi myös DVB-T kanavat. Mikä oli hyvä koska muutin antennitalosta ja tämä tarkoitti että ei tarvinut tehdä digitallentimille mitään. Siinä sitten mietin että pitääkö itkeä vai nauraa kun osuuskunnalla meni sukset ristiin DNA:n kanssa ja tuli ilmoitus että siirrytään C-signaalista T-signaaliin. Tämä kun tarkoitti että minun piti vaihtaa T-virittimet C-malleihin...

(Luulen että oikea syy on tuo että ennen tuli C-signaali, siellä on vain päätetty että pakataan C:ksi niin ei tarvi vaihtaa laitteita. Pitäisi varmaan käydä kokouksessakin joskus.)
 

tikola

Huoltovalikon jäsen
Laitteisto
VDR
#8
Eli vaatinee sen saman DNA:n maksukortin kuin antennivastaanotossakin se "MTV3 HD".
Pilotoin tätä juuri, eli otan kokeeksi tuon 3.5eur paketin ja näyttäisi että ostaminen on salatiedettä - tätä ei verkkokaupassa nähdäkseni ole tarjolla vaan asiakaspalvelu osaa sen myydä. Tarvittava tuote on "DNA TV liittymä", mitä se sitten tarkoittaakaan. Testaan tällä lähinnä saanko tuon OSCAM osion toimimaan - mitään tähdellistä sisältöähän tuolla 3.5eur paketilla en saa.

Tuo 3.50 paketti on eriomaisen outo juttu, koska sivuillaankin DNA sanoo:
DNA TV:n tuki | DNA

"TV-Korttikanavat

Alla listattujen kanavien katselu vaatii erikseen tilattavissa olevan TV-kortin. TV-kortilla näet alla luetellut teräväpiirtokanavat, vaihtuvan kuukauden kanavan sekä kuukauden ottelun.

HD-kanavien katselu edellyttää Antenna Ready HD -merkittyä vastaanotinta sekä DNA:n HD-antennin eli VHF-antennin.

Kanava Kanavanumero

MTV3 HD* 23

*Vaatii Antenna Ready HD-laitteen sekä VHF-antennin"


Minulta löytyy kortti - ilman mitään tilauksia toki, mutta kortti on, antenna ready ja VHF antenni. Missään tuossa ei lausuta, että kortilla pitäisi olla joku 3.5eur maksava tilaus, joka on asiakaspalvelussa on nimeltään DNA TV liittymä, eli minusta heidän oma ohjekkaan ei tuosta maksusta puhu mitään. Mutta toistaalta kaipa tästä outoudesta ollaan foorumilla vankasti samaa mieltä.
 

pumo

Huoltovalikon jäsen
#9
kyllä se DNAn kortti pelasi vu+ solose v2 kortin lukijassa + oscamilla, ainakin tuossa reilu vuosi sitten pelasi. lopetin kun ei mielestäni ollut mitään hyötyä tuosta 3,5e/kk vs ohjelman tarjonta.
saattaa olla että löytyisi vielä oscam asetukset jostain jemmasta.
 

tikola

Huoltovalikon jäsen
Laitteisto
VDR
#10
Luulen, että ne DNA kortin asetukset löytyvät OSCAM ketjusta, mutta lisää sinne, jos sinun asetuksesi poikkevat jo sielä olevista. Samaa mieltä, että MTV3 ei tällä hetkellä lähetä ohjelmaa edes sen 3.50 arvosta, mutta itsellä onkin pilotoinnissa mahdollinen siirtyminen antennipuolen Eurosportiin jne. ja siksi tämä on se halvin tapa pilotoida hommaa.