Mistä edullinen valkokangas?

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

juke

Huoltovalikon jäsen
#1
Tilasin Sanyon vpl-z1 projektorin ja sille pitäisi tietysti hankkia valkokangas. Mistä kannattaisi hankkia kun kankaan koko olisi max leveys n. 2m. käsikäyttöinen kattoon ripustettuna ja laajakuvamalli.
Kertokaa hintoja ja hankintapaikkoja suomessa.
PS. kovin on hiljaista täällä huoltovalikossa :?
 

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Kirjala
Laitteisto
Sony VPL-HW55ES + Stewart Firehawk 182cm, LibreElec + Intel NUC, 2 * nVidia Shield, LG 55B6V, Vu+ Uno4k & T90+8lnb, 28Tb Thecus N7510 NAS, Denon AVR-X1100W, AMX+ 3*Ipad, 3*KefQ1, 4*KefQ2DS, Elac S12EQ
#2

juke

Huoltovalikon jäsen
#3
Kiitos linkeistä. Moni näyttää käyttävän myös valkoista pimennysverhoa kankaana. Onko kellään antaa vinkkejä "rullaverhoista", jos päädyn aluksi tällaiseen ratkaisuun. Mikähän olisi suositeltava koko kuvalle, jos katseluetäisyys on n. 3.5 m? Tulee näköjään kirjoiteltua samasta aiheesta kahteen eri valikkoon. Onkohan tämä huoltovalikko "pilkottu" vähän turhan moneen valikkoon kun aiheet rönsyilevät ja sivuavat toisiaan hyvinkin läheltä?
 

tapsa

Huoltovalikon jäsen
#4
Itse ostin Cinema Tradingistä (http://www.cinematr.fi/) mattakangasta metritavarana. Maksikorkeus 200 cm (rullan leveys), joten siitä saa kätevästi aina 350 cm leveän kankaan (tai sitten pienemmän). Tarkoitus on korvata sillä Da-liten rulla kangas (helmiäinen).

Hintaa oli n. 35 euroa metrille ja Matkahuollon toimituskulut muutamia euroja.

++tapsa
 

juke

Huoltovalikon jäsen
#5
Tuohan vaikuttaisi kohtuuhintaiselta ratkaisulta. Hankin 40€urolla 2m leveän pimennysverhon väliaikais ratkaisuksi, mutta oikea kangas olisi varmaan parempi.
 

Late

Huoltovalikon jäsen
#7
Ei kannata innostua SUUREN kuvakoon suhteen, mitä pienempi, sen parempi kuvanlaatu.

Eikö tällä z1:llä saa jo varsin katsottavan kuvan 2m leveänä, jos kuvitellaan että katsoja istuskelee 4m päässä kankaasta? Ainakin tämän käsityksen olen saanut. Varmasti esim. 1.7-1.8m on hieman parempi kuvan leveytenä, mutta kuinka suuri ero kuvassa loppupeleissä on? Tietysti katseluetäisyyskin sanelee kuvan järkevän leveyden..
 

tapsa

Huoltovalikon jäsen
#8
Valovoimattomilla CRT-tykeillä ISO kuva voi ollakkin ongelma (ei ole tarkoitus aloittaa sotaa). Itse olen juuri siirtymässä 115 tuuman kankaasta n. 126 tuuman kiinteään 16:9 kankaaseen (siksi tuota metritavaraa ostinkin). Ei ollut 10HT:lle tuokaan vielä liikaa, tila ei vain yksinkertaisesti riittänyt suurempaan. Tällä hetkellä kotiteatterihuone on seiniä myösten purettuna betonille, nyt täytyisi vielä keksiä, mitä sille tekisi.

Eli niin SUURI kuva kuin tykki/tila sallii.
 

DIAR

Huoltovalikon jäsen
#9
Kangas on hankittu varmasti jo aikoja sitten, mutta vastataan nyt ihan vaikka muuten vaan jos vaikka jollekulle sattuisi tulemaan sama kysymys mieleen.

Itse päädyin pitkän harkinnan jälkeen projecta Proscreen kankaaseen. Sitä saa mm. ProAV:sta mutta itse hommasin sen "erikoistilauksena" Hevnetistä. Pysyy suorana ja rullausmekanismi vaikuttaa kestävältä ja toimivalta.

Tykkinä on muuten myös Z1. :wink:
 

effer

Huoltovalikon jäsen
#10
Juuri äsken tilasin Cinematradingista "hiemanharmaa"ta kangasta, askartelen siitä maaliseinän tilalle taulun. Jos vaikka kuva paranisi pykälän verran.

Mielenkiinnolla odotan tulosta, koska omaan silmääni käy harmaa pinta liian synkäksi (dlp) jotenka ei kovin harmaa saisi olla. Näin kuitenkin ehdottivat.

Uskomattoman nopea oli ainakin tämä vaihe kaupankäynnistä, näin illallakin mailit toimii ja hintakin on sopiva eli hyvältä näyttää.

Nyt sitten iski toinen riesa, alkaa poltella HD72; kertokaahan kuulumisia jos joku saa käsiinsä sen.
----------------------------------------------------------------------------
Ehdin sipaista jo kehyksenkin.207cm leveä,16/9 suhde.
 

Liitetiedostot

aarno2815

Huoltovalikon jäsen
H:ki
Laitteisto
Tykki: JVC DLA-X5000
AV : Marantz SR 7010
vahvari: Plinius 9100
Cd: Plinius CD101

kajarit: Wilson Benesch Arc
Dynaudio Focus 200C
Dynaudio Excite 22
2x Elac S10 EQ subi

Panasonic DMP-UB900
Xbox one s
TV: Samsung UE65KS9005 4K
#11
Aika kiinnostava todella tuo HD72. Täytyy varmaan kysellä, koska voisi demota. Mielenkiintoinen tuo PC-ominaisuus. Liekö jo nähtävänä HES:lla. Yleensä tiedot hinnastoon tulevat ennakkona. Tykissä hyvät liitännät:hdmi,dvi ja komponentti. Tuo kirkkaus lampussa on liikaa, ensin varmaan täytyy laittaa filtteri ja 1/2 välissä lampun elinaikaa siirryttävä filtterittömään katseluun. Ainakin Infocuksen tykissä tuo 1300 Ansia oli liikaa. Tietysti, jos on eco-tila...
 

effer

Huoltovalikon jäsen
#12
On se käytävä katsomassa, varmaan menee sitten vaihtoon soitinkin...vähintään.

Kangaskantaan siirtyminen ei mennytkään kuin elokuvissa(heh), tuli suunnitelmiin muutos ja tein "leijuvan" kankaan.
Tästä seurasi se, että screeni lähestyi tykkiä sen verran, että kuvaa ei saanut enää sovitettua kankaalle-->jäi vajaaksi. Muutama hius lähti ja sitten tein uuden pienemmän kehyksen, aikaahan tuohon ei juuri mennyt, mutta turhaa mikä turhaa.

Etuseinän vuorasin mustalla verholla ja istutin kehikon seinään siten että verhot jäivät n. 15 cm taemmaksi. sitten pingotin kankaan paikoilleen ja koeajolle.

Kuva hieman yli kankaan/tarkasti reunaan ja jopas on terävät reunat, musta syö hukkavalon kokonaan, jihuu!
 

Liitetiedostot