Miksi päivittää?

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

d2mac

Huoltovalikon jäsen
#1
Esim. OpenVIX;n päivitykset Venton HDx:iin päättyvät 4.:een. Purkki sinällään on ihan soiva peli ja toimii tuollakin OK. WoS-sivulla joku tiesi kertoa, että ainakin HD2:een menee Miracleboxin image, jotka päivittyvät edelleen.

Mutta miksi päivittää?
-plugareiden lataaminen suoraan ei taida toimia? Tois'aalta ei ole tarvekaan
-onko uudemmissa olennaisia olennaisia tietoturva tms. päivityksiä, jonka takia verkossa oleva purkki tulisi pitää ajantasalla?
-mikäli purkkiin tunkee (puoli)väkisin muun merkkisen imagen, niin voiko siitä tulla verkonpaino, vai saako _aina_ palautettua alkuperäisen bootloaderin ja oman imagen? Itselläni on HD3:n ja mietiskelen pitäisikö kokeilla Miraclebox Utran imagen asentamista.
 

Samzam

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Kanta-Häme
Laitteisto
Vu+ Ultimo 4K, 4xT2,5xS2, 107*113cm offset + GT-DM14MG kääntömoottori 86.5E-36W + 85cm offset
#2
Jos image toimii niin ei tarvitse päivittää. Minullakin on samaisessa boksissa vielä OpenVIX 4.2. Tosin vähällä käytöllä on ollut kun on tuo Vu+
Btw... OpenATV6.2 löytyy vielä tuollekkin boksille. Imagevarmuuskopion kun ottaa niin voi palata entiseen tilaan jos uusi ei miellytä.
openATV Nightly Downloads
 

Lumikki

Huoltovalikon jäsen
Länsi Kanta-Häme
Laitteisto
5W,0.8W,9E,13E 100cm
19E,26E,28E 121cm
Vu+ Solo2 (2xS2) OpenATV 5.3
Vu+ Solo SEV2 (2xT2) OpenATV 5.1
Nuc Kodi Libre. 7.0.3
#3
Enigma laitteille ei ole tietoturvapäivityksiä. Kuten yllä jo sanottiin niin ei näitä laitteita ole mitenkään pakko päivittää. Osa päivittää ja osa pysyy vanhassa toimivassa kokonaisuudessa. Näille laitteille hyvä sanonta on "Älä korjaa jos se ei ole rikki".

Osaa päivittää koska he haluavat uusinta uutta ja kokeilla asioita, vaikka sitten välillä joutuvatkin palautelemaan vanhoja takaisin. Joku jaksaa nähdä vaivan ja joku toinen taas pysyy toimivassa kokonaisuudessa. Uusi ei todellakaan aina ole parempi kuin vanha. Toisaalta ei se vanhakaan aina ole parempi kuin uusi.

Näitä softia tekee harrastelijat ja niissä on aika usein jotain pieniä "bugeja".
 
Viimeksi muokattu:

jak

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Helsinki
Laitteisto
VU+ Ultimo 4K
#4
Jep tietoturva on tasan nolla. Oli kaksi tuntia kiinni avoimessa netissä ja seuraavana päivänä DNA:sta soittivat, että viestintävirasto oli ilmoittanut DOS-hyökkäyksistä jotka lähtivät täältä. Tosiaan kaksi tuntia oli kytkentä virheen takia suoraan netissä.
 

PeeHoo

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Espoo
Laitteisto
Vu+ Duo2 (1x tuplaS2, 1xtuplaT), Vu+ Ultimo (3xT), Windows 10/Kodi, Denon AVR-2113, 2 x Raspberry Pi, Asus Lyra, Asus AC66U, Asus56U
#5
Tuohon edelliseen viestiin pitäisi täällä foorumilla aina viitata kun joku haluaa avata portin suoraan boksiin auki [emoji23].

Paras vaihtoehto on yleensä aina oma vpn-palvelin.
 

VesaT

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Laitteisto
GigaBlue HD Quad Plus, Vu+ Solo4K, FaVal 110cm, Inverto Black Ultra Single + Inverto Black Twin.
#6
Paras vaihtoehto on yleensä aina oma vpn-palvelin.
Olen samaa mieltä.

Nyt on kuitenkin eteen tullut tilanne, jossa Raspilla toteuttamani OpenVPN ei vaan meinaa suostua toimimaan - toimi vielä vuosi sitten ihan ok.
Liekö syy siinä, että asennukset olen hoidellut PiVPN:n valmiilla OpenVPN-asennusohjelmalla. Toinen vaihtoehto on se, että 4G LTE:llä toimiva nettiyhteys (tänne ei saa kuin hitaan ADSL:n tai langattoman) ja siinä käytetty Huawei B525 -reititin eivät vaan suostu aukomaan portteja VPN:lle kunnolla. Käytössä on Telian 4G-yhteys ja heiltä opengate-palvelu, ja nuo toimivat vielä syksyllä varsin hyvin. Jos joku tietää, miten tuo reititin pitää asetelle todella toimivaa VPN:ää varten, mieluusti vinkkejä otan. Toki tämä ongelma sopisi varmaan paremmin johonkin toiseen threadiin ;)