Kuinka monta CRT-tykin omistajaa löytyy ?

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

JPS

Huoltovalikon jäsen
#1
Terve !

Avataan nyt keskustelu tällä palstalla, kun CRT tykkien omistajat/sellaisen hankkimista suunnittelevat ovat saaneet.

Eli kysymys kuuluu :
Kuinka monella harrastajalla on CRT tykki, ja minkä tasoisia laitteita Suomen maasta löytyy?

Itselläni on erittäin vähän käytetty Sony 1031QM. Tykki on tällä hetkellä poissa aktiivikäytöstä, mutta kunhan saan rakennettua teatteritilan tuonne kellariin niin sekin pääsee toimintaan. On se vaan sääli makuuttaa sitä tyhjänpanttina ja katsella leffat 29":stä televisiosta :x
 

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Kirjala
Laitteisto
Sony VPL-HW55ES + Stewart Firehawk 182cm, LibreElec + Intel NUC, 2 * nVidia Shield, LG 55B6V, Vu+ Uno4k & T90+8lnb, 28Tb Thecus N7510 NAS, Denon AVR-X1100W, AMX+ 3*Ipad, 3*KefQ1, 4*KefQ2DS, Elac S12EQ
#3
Tervetuloa herrat.

Itselläni on Sony1270qm, varastossa pölyttymässä, odottaa uuden kotiteatteritilan valmistumista www.hitechplace.com/house

Asennuspaikka tulee olemaan lattialla, ja rakennan pöydän päälle.

Kuvantarjoajana tykille toimii Skyworth 1050d.

Hmm crt-tykkien lukumäärä kotikäytössä, sitä ei varmasti kukaan tiedä., mutta voisikohan olla n. 500-600?
Seleco 350 mallia löytyy varmasti eniten halvan hankintahintansa johdosta.
 

JPS

Huoltovalikon jäsen
#4
odottaa uuden kotiteatteritilan valmistumista
No sinulla menee vielä hiukan aikaa ennenkuin teatteri on valmis , minulla on sentään seinät,lattia ja katto valmiina, tila toimii vaan tällähetkellä varastona ja tavarat pitäisi rahdata muualle ennenkuin pääsee verhouspuuhiin.
Huone on kooltaan noin 3,2*3m ja korkeutta on hiukan päälle 2m joten ei tule isoa teatteria.
Tykki olisi tarkoitus asentaa kattoon, täytyy vaan ratkaista sijoitus siten ettei lyö päätään joka kerta tykin kulmaan.
 

Maukka

Huoltovalikon jäsen
#5
Katossa killuu Sony VPH-1272QM. Vuoden tuo Raitsan nykyinen 1270 makoili pienen pöydän päällä, mutta sweetspotin luovuttaminen rohjolle alkoi sapettaa. Kankaana Screenlinen 190cm leveä kehystetty rätti, jolla gainia 1,2.
 

Mr T

Huoltovalikon jäsen
#7
Sonyn 1031QM löytyy täältäkin. Laite tuli hankittua ihan hiljattain, tällä hetkellä olen värkkäilemässä sille kattokiinnitystä (reikien poraaminen betoniin on ikävää hommaa). Laitetta on tosin tullut säädeltyä lattialla ja pari elokuvaakin katsottua seinään heijastettuna. Loppuviikosta toivottavsti laite on jo katossa ja kuva kankaalla.
 

NTP

Huoltovalikon jäsen
#8
Jatketaan kovin Sony-voittoista linjaa, 1270QM roikkuu sohvan yläpuolella. Ja kuvaa sille tarjoilee tunnetun luotettava Nintaus. Muutama kuvakin viritelmästä löytyy kotisivuiltani www-nappulan takaa.
 

nygarjaa

Huoltovalikon jäsen
#9
No avataan peli muidenkin merkkien osalta. Tänään kuriiripalvelu toi kotiin mahtavan kokoisen paketin sisältäen Barco Data 801S-projun.

Itselläni on hieman sama tilanne kuin Raitsalla, eli tuleva HT-huone on vasta alkutekijöissä, onneksi talo on ollut pystyssä jo vuodesta -81. Menee siis vielä jokunen hetki ennen kuin pääsee nauttimaan CRT:n kuvasta.
 

mcfeast

Huoltovalikon jäsen
#10
Itseltäni löytyy ECP 3100, aikaisempina tykkeinä on vilahdelleet Barco Data H/R ja Sony 1031qm. Tosin electrohome tuli ostettua varkain vaikka "laadukkaampi" vehje (sony 1272 tai Barcon 80x) taitaa tännekin ilmestyä pikapuolin.

On halpaa hupia, CRT-romut ovat maksaneet tähän mennessä yhteensä vain vähän yli 800e. Eihän sillä saisi edes yhtään "katselukelpoista" harmaaheitintä (jos sellaista edes on) :)
 

kinks-58

Huoltovalikon jäsen
lpr
#11
Jep,moi vaan kaikille! NASTAA... taas uusi paikka jossa voi esittää tyhmyytensä??? No,ei vaisinkaan. Alkaa jo olla ymmärrystä näissä CRT-tykeissä kun on taistellut SONYn 1031QM:n kanssa aikansa,eli siis sellainen roikkuu mun katossa valkoisella Teak-kontaktilla päällystettynä jotta sulautuu kattoon paremmin. Ostin toisenkin varaosiksi ja siitä osia vaihtamalla on kuvanlaatu nyt tosi hyvä ei edes Sat.virittimen RGB-signaalilla näy pahemmin juovia,vaikka katseluetäisyys on 3m ja kuva 1780cm leveä.Nintauksen kanssa taas tuntuu kuva jopa määrätyillä leffoilla kolmi-ulotteiselta.Sain 1031QM:n TOSI hiljaiseksi,kun vaihdoin PAPST 8412NGL-tuulettimet alkuperäisten tilalle ja äänen voimakkuus on nyt alla olevan akustiikkalevyn kera jotain 10dB. Palaillaan taas...
 

Mixu

Valvoja
Ylläpitäjä
#12
Hyvä kinks-58 että olet ollut tyytyväinen Sonyn suorituskykyyn. Olen nimittäin kyseisen tykin vanha omistaja (yksi ennen sitä jolta ostit sen) Mukavaa kuulla että se on päässyt hyvään kotiin.

Itsekkin CRT:stä taas haaveilen, mutta taitaa jäädä haaveiluksi vielä joksikin aikaa.

"Siitä puhe mistä puute"


Mixu
 

Jayman

Huoltovalikon jäsen
#14
Täälläkin asennukset ovat pahasti vaiheessa, mutta tänään aloitin kattoasennusprojektin joka on tarkoitus viedä loppuun vielä viikonlopun aikana. CRT kuvasta olen saanut nauttia muutaman viikon Barco Data 708 projektorilla, johon olen toistaiseksi lomittamattomalla kuvalla tyytyväinen.
 

BlackGhost

Huoltovalikon jäsen
#15
Täältä löytyy Barco Data 1000 varastosta.
Aikaisempia tykkejä oli:
1. Seleco 350+
2. Barco Data 650

Ullakolle tulossa kotiteatteri kunhan teen ensin vähän rahaa.
 

tomi3

Huoltovalikon jäsen
hki
#16
Myös täällä roikkuu katossa Sony 1271QM. Kuvan laatu miellyttää, ääni ei. Jotenkin tuntuu, että puhina on vaan lisääntynyt parissa vuodessa. Väsyyköhän laakerit tuulettimissa, vai onkohan sitä vaan tullu kriittisemmäksi...

Tomi
 

kasikko

Huoltovalikon jäsen
#18
Sain tossa eilen kiinnitettyä kattoon sony vph-1271.Kuvat on vielä säätämättä.Jos on mielessä joitakin vinkkejä kuvan säätöön,niin
kiinnoistais kovasti.Muuten tää on se monen tietämä hemmebion tykki.
Sen verra on tullut avattua tykkiä,että olen saaanut todeta putkien olevan
aivan puhtaat ei minkäänlaista palamisen merkkiä.Pieni epäilys on että
kuvat jotka oli hemmebion sivuilla putkista ei ollut tästä tykistä.Elikä tässä
kaupassa kävi hyvin.
 

mattim

Huoltovalikon jäsen
#21
Pöydällä enemmän ja vähemmän pysyvässä asennuksessa löytyy Electrohome Marquee 8500, jolle aina välillä tarkastelen kohtuuhintaista korvaajaa pienemmistä laitteista. Vielä ei ole kohdalle sattunut.

Matti
 

kirves

Huoltovalikon jäsen
#24
Seleco 350+ Jonka ostin uutena helmikuussa -01. Pari kolme vuotta vielä niin päivitän vehkeen johonkin järeämpään CRT-tykkiin esim 8" barcoon.
 

murto

Huoltovalikon jäsen
#25
[itsellä on tulossa kattoon myös sony mutta mallina on vph-g70.tarvetta olis isommalle kankaalle kun mitä tuli hankittua(joku 2.3-2.5 metrinen olis passeli sopii tarjota jos sellanen löytyy,kattoasennukseen)