Kaapelin pituudesta. Ja paljon muustakin.

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

henrip

Huoltovalikon jäsen
#1
Eli kuinka pitkä mikropäältä lähtevä koaksiaalipiuha voi olla. Olisi sadan metrin päässä sopiva paikka lautaselle. Kelpaako johdoksi ihan bilteman tv antennikaapeli (75 ohmia)?

Toimiiko symmetrinen 1,5m offset peili kahdella mikropäällä, vai vaaditaanko joku eri tavalla taivutettu peili? Lautasesta lähtevä varsi on pyöreä ja kaikissa flexi-block pidikkeissä on neliskulmainen kiinnityskohta. Onko joku keksinyt ratkaisua?

Mitä eroa on tavallisessa Diseq kytkimellä ja ToneBurst kytkimellä? Kumpi on parempi? Hämmennyin kun satelliittisamilla luki triaxin diseqin kohdalla: "Tunnistaa antennikaapelista DiSeq-normin mukaisen purskesignaalin"?

Valitseeko digiboxi mikropään taajuusalueen? (22 kHz äänellä tai jotain)?

Ostin Xcomin valmistaman Digibox CDTV 410S nimellä suomessa myytävän laitteen. Onko jollain kokemuksia? (http://195.197.98.120/pdf/CDTV410S.pdf)

Siinä on tietokoneen com portin näköinen liitin sekä 2 korttipaikkaa conax korteille.

Saako sitä jotenkin viriteltyä tai onko siihen saatavilla piraattikortteja ym muuta kivaa?

-Henri
 

Vkeys

Huoltovalikon jäsen
#2
http://xsat.rtfm.be/ Tuolta löytyy softaa vastaanottimellesi. Ikävä kyllä ranskankieliset "unofficial" sivut. Vastaanottimen ilmeisesti pystyy patchaamaan? mutta kannattaa toimia huolellisesti, koska jostain syystä tuolla CDTV 410s nimellä olevat vastaanottimet myydään maailmalla sisäänrakennetulla S**a moduulilla! Eli sarjaportista softa sisään ja toivotaan onnea :mrgreen:
 

Yep Yeppe

Huoltovalikon jäsen
#3
Kaapelin pituudesta sen verran, että mikropäästä diseqin saa olla enintään 20 metrin kaapeli ja diseqiltä virittimen vähä päälle 30 elikkä tuo sata metrin välimatka on liikaa. Korjatkoon joku viisaampi jos olen väärässä.
 

scorpion

Huoltovalikon jäsen
#4
60m pitkän kaapelin olen asentanut ja diseg toimii mutta laitoin linjavahvistimen välille. En ole varma mutta 100m saattaa olla liikaa disegin toimivuuden kannalta.
 

henrip

Huoltovalikon jäsen
#6
Cable onko sulla vahvistinta mikropäiden jälkeen? Oletko koittanut paljonko kaapelit vaimentaa?

Ystävällisesti pyytäisin vastauksia alkuperäisen viestin muihinkin kysymyksiin. Kiitos!
 

CAble

Huoltovalikon jäsen
#7
Ei ole vahvistinta. Samat kaapelit ja päät oli jo Mac aikana. Kävi joskus mittarikin minulla, mutta en enää muista arvoja. Samsungin signaalin tason näyttöpalkki on puolessa välissä Thor/Sirius- kanavilla.

Valitseeko digiboxi mikropään taajuusalueen? (22 kHz äänellä tai jotain)?
Valitsee äänellä taajuusalueen. Oma on Diseq Triax 2x1 jossa lukee (position & toneburst).
 
G

G-man

Rekisteröimätön kävijä
#8
CAble sanoi:
Ei ole vahvistinta. Samat kaapelit ja päät oli jo Mac aikana. Kävi joskus mittarikin minulla, mutta en enää muista arvoja. Samsungin signaalin tason näyttöpalkki on puolessa välissä Thor/Sirius- kanavilla.
Yo brothers,

"Kaapeli" ei ole ihan yksinkertainen käsite: on ihan eri asia asentaa halpishallin valkoista ohutta luiroa kuin ammattikäyttöön tarkoitettua paksua mustaa kaapelia.
Perusidea on se, että kaapelin impedanssi tulee olla se 75 ohmia ja mitä paksumpi ja kalliimpi kaapeli, sitä pidemmän vedon voit tehdä ilman että kaapelin vaimennus kasvaa liian kovaksi. Meidän tarkoitukseemme asialla on suuri merkitys, koska käytetty taajuus on niin korkea, että se estää huonolla kaapelilla tehtävät pitkät vedot. Laatukaapelilla voit vetää vaikka sen sata metriä, mutta josku joudut käyttämään välivahvistimia.
Jos ostat vaikkapa Tellu 5 tai Tellu 7 -kaapelia, saat hyvää kaapelia, mutta se maksaa maltaita ja lisäksi joudut ostamaan adaptereita tai erikoisia F-liittimiä, koska vakio F-liitinhän käy vain ohuille kaapeleille.
Kun käytät paksua erikoiskaapelia, pitää muistaa vältää jyrkkiä mutkia, koska impedanssi muuttuu. Jokainen välille tehty adapteri, I-palkki tai muu liitos syö myös syöttötehoa monta dB:tä... Worry, worry...
Jos tunnet jonkun puhelinosuuskunnan kaverin, kysypä, olisiko heillä kaapelikelalle jäänyt tarvitsevasi pätkä, niin ei tule niin kalliksi. Liittimet löytyvät hyvästä radiohuollon tai vastaavan varastosta.
Etkö tosiaan saa lautasta yhtään lähemmäksi vastaanotinta?
 

CAble

Huoltovalikon jäsen
#9
Hyvä pointti G-mies. Hyvä että joku muistaa perusasiat :)

Toinen omista kaapeleista on Cavelin SAT 2H, tämä on se vanhempi ja toinen on kenenkä lie valmistama yhtä paksulla keskilangalla oleva kaapeli, jossa on lisänä kuoren alla kolme ohutta ohjausjohtoa.
Silloin aikoinaan oli vähän epätietoisuutta tuon pitkän vedon toiminnasta, mutta homma kuitenkin onnistui ja toimii myös.
 

Vkeys

Huoltovalikon jäsen
#10
Moi :D

Mulla olisi isohko kela mustaa paksua ulkokaapelia ylimääräisenä. En muista enään itsekään minkä merkkistä on mutta jos jotakuta kiinnostaa niin ilmoittelee vaan...
Suoraansanoen en muista enään pituuttakaan mutta kyllä siinä se satanen luulis olevan.
 

pipox

Rekisteröimätön kävijä
#11
G-man sano jo kaiken kaapelista :) ite vedin 30 m tellu 7 eli sitä ohuempaa ja singaali putos tolla matkalla mittarin mukaan n 3 db. Piti vaihtaa 0,6db mikropäät että saa vähä lisää potkua. Pitempiä vetoja en suosittele ohuella narulla, eikä liitoksia. Sitten toiseen kysymykseen eli siihen 1,5 offsettii pyöreellä varrella saa ainakin finnsat:ilta sivusyöttöä joka ruuvataan suoraa varteen. Hinta muutaman kympin. Voi vääntää ja kääntää joka suuntaa ja saa 1-10 astetta sivusyötöksi. Toimi hyvin sekä thor-sirius että sirius-hotbird virityksille 135 cm pannussa