Kaapeleista

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

trajanie

Huoltovalikon jäsen
#1
Tervehdys taas!

Kysymys olisi koaksiaalikaapeleista. Onko merkitystä millaisella kaapelilla vetää Diseqiltä virittimeen? Matkaa tulee noin 20m, joten onko kaapelin vaimennusarvolla oleellista merkitystä?

Kaapelin tulisi ilmeisesti olla 75 ohmin ja mieluusti mustaa (pakkaskestävä?) ja mahdollisimman paksua (RG6?)?

Sitten tavallisesta antennipiuhasta semmoinen kysäri, että mikähän mahtaa olla erilaista noissa 100Hz Tv:ille tarkoitetuissa johdoissa "tavallisiin" verrattuna?
 

pipox

Rekisteröimätön kävijä
#2
20 m matkalla ei ole merkitystä minkälaista kaapelia laittaa, tietysti aina kannattaa satsata vähän laadukkaampaan kuin kaikista halvimpaan esim valkoiseen tellu 13:aan, niin säästyy jatkossa ongelmilta. Jos vastaanotto olosuhteet on tosi heikot (puita edessä, pieni lautanen) voi investoida paksumpaan kaapeliin esim. tellu 7. Mutta huomioi että paksut kaapelit vaatii isot taivutussäteet ja omat liittimensä. Jos joutuu adaptereita käyttämään niin hyöty menee liittimen häviöihin. Noita valkoisia johtoja ei ammattimiehet suosittele ulkokäyttöön mutta kyllä ne 10-20 vuotta kestää :) Ja 75 ohmia tietty.
Jos joku kauppaa 100hz telkkariin omaa antennikaapelia nii se on hyllä huijausta. Jos niissä on huonompi viritin niin vaatii paremman kaapelin =D
 

tbman

Huoltovalikon jäsen
#3
trajanie sanoi:
Sitten tavallisesta antennipiuhasta semmoinen kysäri, että mikähän mahtaa olla erilaista noissa 100Hz Tv:ille tarkoitetuissa johdoissa "tavallisiin" verrattuna?
Minulle sanottiin kerran että niissä on joku ferriittisuojaus tsjp, niissähän on kummassakin päässä semmonen "pullistuma" en parempaakaa sanaa keksi. Eli joku parempi häirönsuojaus.
 

CAble

Huoltovalikon jäsen
#4
Niissä 100Hz:n johdoissa on samanlainen ferriitti kuin monitorijohdoissakin. Estää ns. suurtaajuisten häiriöiden pääsemistä antenniverkosta tv:seen tai toisinpäin. Ei ole testatua tietoa muuta kuin se, että joillain johtoja testanneilla on kuvasta hävinnyt häiriöt vähemmäksi. Liekkö sitten ollut ferriitin ansiota vai ei ?