Haaveista totta

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Mixu

Valvoja
Sijainti
Turku
Ostin ensimmäisen videotykkini kesätyörahoilla 16 vuotiaana, eli 17 vuotta sitten. Tykin merkkiä en muista millään, mutta se oli lattialla seisova kolmiputkinen joka heijasti kuvan peilin kautta kankaalle. 3000 markkaa siitä maksoin, joka oli tietysti hurja määrä silloin. Olisihan sillä saanut paljon bensaa mopoon. Yksikään kavereista ja tuttavista ei ollut nähnytkään moista kenenkään kotona. Maksoivathan ne uutena kymppitonneja. Tutun vajasta löytyi vanha ryppyinen Da-liten valkokangas, tai pitäisiköhän sanoa keltakangas, koska sen verran oli ottanut väriä jo vuosien varrella pintaansa. No siitä ei tarvinnut ainakaan maksaa mitään. Sitten ostamaan ensimmäistä DVD soitinta josta pulitin 5500 markkaa ja DVD levyjä oli tarjolla todella rajoitettu määrä. On se niin paljon helpompaa nykyään. Iloisesti siellä omassa huoneessa niitä tuli katsottua ja kuunneltua isäukon huutoa alakerrasta "basso jumputtaa, laita hiljemmalle se.."

Ehkäpä juuri tuosta isukin jatkuvasta kommentoinnista johtuen tai vain siitä, että elokuvia on niin mahdottoman mukava katsoa rauhassa kotona siihen hyvin soveltuvassa tilassa, on siitä asti kytenyt haave omasta kotikinosta. Tähän asti se on aina sijainnut olohuoneessa ja vaikka aina on menty kotiteatterin ehdoilla siinä tilassa, niin ei se silti ole sama kuin sille kokonaan pyhitetty tila. Nyt siitä tulee vihdoin totta. Ollaan ostettu omakotitalo joka on tietysti valittu sillä perusteella, että siellä on hyvä tila juurikin tuota ihmisen parasta rentoutumisterapiamuotoa ajatellen.

Ajattelin kirjoitella tänne sen suunnittelusta ja sitten myöhemmin myös rakentelusta. Niin pitkään olen tätä odotellut, että pikku päiväkirja on paikallaan. Kommentointi on tervetullutta ja kaikki vinkit otetaan myös vastaan mielellään. Aika hyvä kuva tässä vuosien haaveilun jälkeen on muodostunut kuitenkin siitä millainen sen tilan tulee olla. Olen päättänyt keskittyä talon muiden tilojen kunnostukseen ensin ja teatteriin vasta sitten sen jälkeen. Houkutus olisi tottakai kova aloittaa siitä mielenkiintoisimmasta alueesta heti, mutta ei kai pikku lisäodottelu tuohon 17 vuoden haaveiluun ole enää mitään.
 
Ylös