ebay

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

otto

Huoltovalikon jäsen
#1
Luin jossain täällä ebay:sta että saksassa sammy ay 199€ mikä juttu se oli :?:
ja onko kokemuksii kaupasta :?: kiitokset vastauksista :!:
 
#2
Otetaanpa aluksi perusasioita:

1. ebay on maailman suurin (verkko)huutokauppa. Eli sinne voi kuka tahansa laittaa myyntiin mitä tahansa... ebay-siteja sijaitsee ympäri maailmaa; suurimmat ovat USA (ostaja joutuu maksamaan tullin), Saksa ja Englanti (EU aluella ei tullia peritä)
2. Jokaisella (ostaja &myyjä) on ebayssa "pikku numero" nimimerkkinsä perässä, Se on ns. feedback (palaute)... mitä suurempi positiivinen numero, sitä luotettavampi ja parempi myyjä/ostaja. Tapoihin kuulu jättää aina palutetta, olitpa myyjä tai ostaja. Siis jos ostat, myyjä jättää palautteen siitä miten hyvin kommunikoit ja miten nopeasti maksoit. Sinä jätät palautteen siitä miten hyvin myyjä kommunikoi, millainen oli tavara ja miten nopeasti sen sait...
3. ebay perii pienen palkkion jonka maksaa myyjä (useimmiten se on jo lisätty hintaan)
4. Myyjä määrittelee maksutavan, yleisimmät ovat luottokortti (paypal nimisen palvelun kautta = erittäin luotettava palvelu), money order, pankkisiirto ja lopuksi käteinen
5. Jotkut myyvät halvalla ja perivät sitten aivan kamalan posti/käsittelymaksun
6. ebayhyn joutuu rekisteröitymään jossa yhteydessä joutuu todistamaan henkilöllisyytensä (esim luottokortin avulla). Tämä siksi, että tekemäsi tarjous on laillisesti sitova.

Itse omaan lähemmäs 500 positiivista palutetta täydellä 100% (ei ainuttakaan negatiivista). Eli olen käyttänyt ebayta melkoisen paljon ja tulen jatkossakin käyttämään. Tekemäni hankinnat ovat ollet vähiontäänkin edullisia ja ainakin tähän asto onnistuneita. OLen joutunut jättämään vain tyhden kerran negatiivisen palautteen.

Muutama neuvo:
1. Selvitä postittaako myyjä tavaran Suomeen ja mitä se maksaa.
2. Selvitä maksutavat (luottokortti on paras ja turvallisin, jos käytät paypal palvelua niin sinulla on 30 päivää aikaa perua maksu ... siis vain jos et ole saanut tavaraa tai se on viallinen. Muista että tekemäsi tarjous on sitova ja sinut voidaan haastaa oikeuteen helpostikin EU alueella)
3. Selvitä postitusaika
4. Muista että kyseessä on huutokauppa, joku voi tarjota loppuun asti enemmän kuin sinä. Poikkeuksen tekee "buy it now" kaupat, jolloi ostat tavaran tarjoamalla tuon "buy it now" hinnan.
5. Seuraa myyjän & ebayn ohjeita voitettuasi jonkun huudon.
6. Muista jättää palutetta....