DVD/divx soittimet

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

meukka

Huoltovalikon jäsen
#1
DVD/divx soittimet

Tässä alkoi itselle tulla tarvetta vaihtamaan soitin, joka kykenee toistamaan maailman täynä olevia eri formaatteja. Jokaiselta löytyy varmasti omasta takaa jos jonkinmoisia soittimia, mutta täältä tai muualta ei oikein tarvittavia vertailu kelpoisia tietoja löydy, että mikä se olisi omaan olohuoneeseen/teatteriin paras väline. Pyytäisinkin nyt kaikkia arvioimaan ja kertomaan omakohtaisia kokemuksia eri soittimista, vaikka tähän viestiketjuun. Koska yleensäkkään tehtaiden omat specsit jättävät jotain tärkeitä seikkoja sanomatta. Ja toivoisin että arvosteluita tulisi eri hintaluokistakin. Vältämättä kallein ei ole paras.

Arvioin ensin omani joka saa mennä nyt soittimien taivaaseen.

LG DNX-191H DVD/divx soitin:

hdmi ja component: max:1080i
optinen audio ulostulo
divx toisto toimii jos resoluutio lähteessä alle 720x576 (kumpikaan ei saa ylittyä)
tukee tekstityksiä;sub, srt, ym. pitää olla nimetty samaksi kuin video.

Hyvää:

+ hdmi ulostulo = ei mitään hajua miten pelaa koska vastaanottavaa päätä en omista. Mutta ainakin siinä on sellainen.

+ helppo käyttää = jopa 1,5 vuotias tyttöni osaa käyttää.

+ perus laitteena toimintavarma vekotin

+ voidaan päivittää cd-r levyllä (tosin päivityksiä vikoihin ei ole näkynyt)

Huonoa:

- Toistaa perus divx:t mutta ei kykene ns. HR laatuun. (tästä en tykännyt yhtään)

- Divx tekstit ainoastaan 41 merkkiä rivillä! jos yli niin tulee kolmella rivillä ja katkoo sanoja keskeltä.

- Divx tekstit jonkin ihmeelisen harmaan taustan sisällä joka menee kuvan laidasta laitaan.

- Niin DVD kuin divx levyillä esiintyy nykimistä ja jopa pysähtelyä.

- DVD levyillä ei pelaa automaattiset kieli valinnat. Vääntää äänen ainakin aina englanniksi vaikka suomi valittuna.

- Herkkä naarmuille ja lialle levyissä.

- Kaukosäädin ei kestänyt uintireissua ämpärissä. Muuten hyvä kapula ja jämäkät nappulat.


Päätän raporttini tähän. Muut saa jatkaa.
 

meukka

Huoltovalikon jäsen
#2
No ei tullut vastauksia. Joten netin kautta päädyin tällaiseen Oppo DV981HD, Ostanen sitten kunhan lomarahat tulee :) Ruotsissa näyttäs olevan 2350Kr. Liekkö kellään kokemuksia moisesta vehkeestä?

Onkohan tämä ominaisuus vai tehonpuute raudassa, että joka vehkeessä näyttää olevan divx resoluution maksimi rajoitus tai skaalaus alaspäin?
 

PeeHoo

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Espoo
Laitteisto
Vu+ Duo2 (1x tuplaS2, 1xtuplaT), Vu+ Ultimo (3xT), Windows 10/Kodi, Denon AVR-2113, 2 x Raspberry Pi, Asus Lyra, Asus AC66U, Asus56U
#4
En sano että kaikkien pitäisi tehdä niin kuin meikäläinen mutta parin viikonlopun projekti jossa konvertoin kaikki DVD:t mkv-filuiksi tekstityksineen ja lasten levyistä jätin vain suomenkieliset ääniraidat... filut palvelimelle ja tytär käyttää ihan tyylikkäästi Kodia leffojen katseluun eikä tarvitse huolehtia enää levyistä... Toistaa sitten samalla (kai) kaikki järkevät formaatitkin...
 

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Kirjala
Laitteisto
Sony VPL-HW55ES + Stewart Firehawk 182cm, LibreElec + Intel NUC, 2 * nVidia Shield, LG 55B6V, Vu+ Uno4k & T90+8lnb, 28Tb Thecus N7510 NAS, Denon AVR-X1100W, AMX+ 3*Ipad, 3*KefQ1, 4*KefQ2DS, Elac S12EQ
#5
Minä taisin luopua kaikista fyysisistä medioista n. 2006 ja mitään niistä en ole kaivannut tai tarvinnut.
 

Lumikki

Huoltovalikon jäsen
Länsi Kanta-Häme
Laitteisto
5W,0.8W,9E,13E 100cm
19E,26E,28E 121cm
Vu+ Solo2 (2xS2) OpenATV 5.3
Vu+ Solo SEV2 (2xT2) OpenATV 5.1
Nuc Kodi Libre. 7.0.3
#6
Itselläni on käytössä edelleen fyysiset mediat. Jos ajatellaan että muuttaisin kaikki fyyset media digitaaliseksi kiintolevyille niin siinä menisi kai aika paljon aikaa. Vain kuinka kauan menee 600 elokuvan ja 500 tv-sarja kauden muutaminen fyysestä digitaaliseksi. Kysymys ei ole siitä että kaipaako fyysistä mediaa vaan että miten se media sattuu vain olemaan arkistoituna. Kyllä siinä menee hieman levytilaa usemman teratavun jos alkaa muuttaa kaikkea kiintolevyille. Kun ajatellaan että kiintolevyllä (minulla) on 3200 elokuvaa ja 220 tv-sarjaa, se vie noin 30TB tilaa. Tietysti jos ne kaikki siivoaisi, leikkaisi ja uudelleen pakkaisi niin säästyisi ehkä puolet tuosta tilasta. Mutta työmääränä se olisi valtava.

PS: Oppo oli ihan kiva DVD soitin mutta sen IR-vastaanotin oli vähän heikko eli se otti liiankin paljon asioita vastaan. Minulla meni se IR-vastaanotin tukkeeseen TV:stä tulevasta valosta.
 

Mixu

Valvoja
Ylläpitäjä
#7
Fyysinen media on meiltäkin kadonnut jo kauan sitten. Ensin vaihtui CD levyt MP3 ja FLAC filemuotoon ja siitä sitten Deezer Eliteen joka tarjoaa sitä 1 411kb/s FLAC laadulla striimattuna.

Elokuvakiekot on myös saaneet väistyä Bluray filujen edeltä. Jossain kohtaa tajusin, että miksi minä näitä keräilen ja täytän kovalevyjäni. Katson ja deletoin. Ainoastaan muutamat demoleffat kuten Avatar on jääneet levyille notkumaan.
 

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Kirjala
Laitteisto
Sony VPL-HW55ES + Stewart Firehawk 182cm, LibreElec + Intel NUC, 2 * nVidia Shield, LG 55B6V, Vu+ Uno4k & T90+8lnb, 28Tb Thecus N7510 NAS, Denon AVR-X1100W, AMX+ 3*Ipad, 3*KefQ1, 4*KefQ2DS, Elac S12EQ
#8
Minultakin löytyy vain n. viisi 4K-leffaa NASsilta sekä Grand Designs-sarjojen kaikki jaksot, ei mitään muuta.
Mitään ei tule televisiokanavilta edes nykyään tallennettua.