Kysymys- ratkaistu Duo2: HDMI kaapelin kytkeminen sotkee antennisignaalin

  • Viestiketjun aloittaja Yap
  • Aloituspäivämäärä
Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Yap

Huoltovalikon jäsen
Mielenkiintoinen havainto - HDMI-kaapelin kytkeminen sotkee antennisignaalin. Itse asiassa riittää, kun liittimen metalliosa koskettaa boxin runkoa. Menee boxin oma viritetty kuva sotkuun, mutta antennien läpivietynä LG:n töllön (melko hyvän) signaalitesterin mukaan heti kun HDMI-kaapelin kytkee, niin signaalin laatu tippuu 100 prosentista joko erittäin huonoksi tai joillain taajuuksilla jopa ihan nollaan ja BER lukema menee tappiin (10000 E-6).

Jos digiboxin ohittaa käyttäen ihan samoja (moneen kertaan vaihdettuja, laadukkaita) kaapeleja, niin signaalitaso on nätti 90% ja laatu 100%, sekä BER pysyy nollassa. Kun boxin kytkee väliin, se jostain syystä nostaa signaalitasoa siten, että taso nousee nipusta riippuen 98-100% tasolle.

Tämä on saattanut olla oireilevana alusta asti, kun vasta muutaman viikon ollut kaapelin perässä, aiemmin kattoantennissa kiinni. Oli koko ajan antennistakin signaaliongelmia (varsinkin uhf) ja siedettäväksi sai hyvällä vahvistimella (se on kyllä saattanut myös samalla galvaaninen erotin?). Nyt sitten ei enää tuo vahvistin käynyt eikä sitä tasojen puolesta tarvitsekaan. Monen erilaisen kokeilun ja kaapelin uusimisen jälkeen lopulta sain rajattua tuohon HDMIn kaapelin maadoituksen kautta tuomaan ongelmaan. Boxin kanssa on tosiaan ollut alusta asti merkillisiä hyytymisiä ja kaatuilija - usein juuri kanavan vaihdon yhteydessä.

Olen kokeillut eri HDMI-kaapeleita, toisesta HDMI laitteesta. Olen laittanut HDMI ohjauksia päälle ja pois molemmista päistä, mutta ilman tulosta. Eli jotenkin tuolta maadoituksen kautta sotkee antennisignaalia. Rupeaa myös sotkemaan heti, kun virran laittaa päälle, eikä ole vielä mitään kerennyt latautua. Myös laitteiden virtapistokkeita on varoiksi yritetty käännellä eri asentoihin. Kokeilin vielä virittimiäkin laitteessa kiinni vain yksi kerrallaan ja ei mitään eroa havaittavissa.

Huh - olipas vuodatus, mutta olisikos jolla kulla mitään vinkkiä vielä mitä voisi yrittää, vai pitääkö vaan ottaa lakki kouraan ja marssia digiboxi-kauppaan?

Vielä vähän tietoja laitteesta:
Laite on VU+ Duo2 jossa 2 kpl Dual (tuplaviritin) DVB-T2/C
Nyt kytketty Lounean kaapeliin (uusi kuituveto talon kellariin, jakamosta kaapeli-tv syöttö talon antenniverkkoon)
Hankittu 12/2015
 
Ylös