Kysymys- ratkaistu Duo 2 äänitaso-ongelma

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

KariFi

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
Sijainti
Janakkala
Laitteisto
Vu+ Duo 2, OpenATV 5.1
Denon AVR-X4100W
Sony KDL-50W685A
Sony BDP-S4200
Tervehdys kaikille

Topparin temppuiluihin kyllästyneenä hankin reipas 2 v sitten Vu+ Duo 2sen. Ensimmäinen päivä meni laitteeseen tutustumiseen osto-imagella, mutta jonkun kelausongelman takia päivitin samantien tuoreimpaan silloin saatavissa olleeseen versioon 5.1. Enää ei ole nuoruuden intoa pelata näiden laitteiden kanssa yhtään enempää kuin on pakko, joten kun sain säädöt kohdalleen niin niillä on menty siitä saakka. Luotettavasti on laite tallennellut kaikki tarvittavat ohjelmat, ja muutenkin toiminut virheettömästi. Käytössä vain peruskanavat harava-antennista, kaksi tuplaviritintä.

Mutta asiaan. Joulun aikoihin äänitasot kanavilla muuttuivat rajusti. Ylen HD-kanavat kuuluvat normaalisti, mutta kaikilla muilla kanavilla täytyy äänenvoimakkuus säätää paljon kovemmalle, esim. 35 > 70, jotta saa kaiuttimista ulos vastaavan äänenvoimakkuuden. Samalla ääneen tulee tietysti ylimääräistä taustakohinaa, ja kun kääntää takaisin HD-kanaville niin sittenhän alkaa katto pomppimaan.

Jos boxin jättää pois välistä ja laittaa Denonin toistamaan äänet suoraan televisiosta, on äänitasot ok kaikilla kanavilla.

Kaikkia löytämiäni äänisäätöjä olen kokeillut VUn päästä ilman menestystä.

OpenATVn uusien versioiden keskusteluja seuratessani olen ihmetellyt sitä, että ne keskittyvät lähinnä siihen, mikä toimii päivityksen jälkeen ja mikä ei. Varsinaisia hyödyllisiä uusia ominaisuuksia ei juuri ole silmiin osunut, joten en viitsisi muuten toimivaa laitetta alkaa tämän takia päivittelemään.

Olisikohan kellään vinkkiä, millä ääniprobleeman saisi kuntoon?
 
Ylös