Dreamboxin poweri (fixattu vai ei) & kiintolevyn toimint

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

kellog

Huoltovalikon jäsen
#1
Osaisiko joku neuvoa, mistä näen, onko ostamaani DB:n tehty ns. power fix ?
Ostin laitteen gamefreaxsistä (www.gamefreax.de) ja ainakin pari viikkoa ennen tilausta asiaa tiedustellessani, he väittivät myyviensä koneiden olevan jo valmiiksi 'power fixed' malleja.
Tilasimme parin kaverini kanssa 3 kpl laitteita, jotka tulivat jälkitoimituksella koneiden ollessa tilatessa loppu. Kaikissa laitteissa oli sininen näyttö, eikä mukana tullut kiintolevyn virtakaapeli sisältänyt muistaakseni mitään ylimääräisiä komponentteja (elko tms).

Nyt on alkanut kovasti epäilyttämään, mahtaako laitteiden poweria olla ollenkaan korjattu. Kaverini asensi laitteiseen uuden kiintolevyn, jonka seurauksena laite tilttasi kesken boottausta eikä ole sen jälkeen suostunut käynnistymään enää ollenkaan. Yhteyttä laitteiseen ei saa millään ohjelmalla, vaikka laitteen antaisi maata ilman johtoja käyttämättömänä pidemmänkin aikaa.

Jotta oma koneeni säilyisi nyt turhalta Saksan reissulta, haluaisin selvittää powerin korjaustarpeen jo ennen uuden kiintolevyn asennusta.

Mahtaako 120 GB IBM 7200 Fluid olla toimiva vaihtoehto DB:iin ?
Nestelaakeroidut lienee ainakin hiljaisia, eikä 7200 kierrosta fluid levyssä kai ole suurikaan melun- / virrankulutuksen lisääjä ?

Pitääkö laitteessa olla muuten orginaali firmware kiintolevyä asennettaessa ?
Ainakin takuun kannalta se lienee suositeltavaa, jos kone tilttaa peruuttamattomasti kesken asennuksen ?
(Vai korjaako valmistaja mukisematta myös epävirallisilla firmwareilla päivitetyt laitteet ?)
 

anttist2

Huoltovalikon jäsen
#2
Käsittääkseni poweri on korjattu, jos laitteen sarjanumero alkaa kolmosella. Voi olla korjattu muutenkin vanhemman malliseen emolevyyn.

Oma boksini on vielä korjaamatonta mallia, kun en ole jaksanut pyytää Dreamilta uusia konkkia poweriin. Konetta en kyllä lähetä korjattavaksi mihinkään viikkokausiksi.

Valitsin alunperin vähiten virtaa syövän levyn, koska olin tietoinen poweriongelmista. Itselläni on Maxtor 40 GB 5400 rpm fluid bearing ja se pelaa mainiosti ilman powerin fiksaustakin. Ääntä ei kuulu juuri mitään kotelo auki, mutta kansi kiinni alkaa kotelo resonoimaan. Tiedä sitten miten tuon saisi hiljenemään. Lämpöä tulee tästäkin levystä todella paljon, hieman arveluttaa enemmän tehoa vievän levyn käyttö. Suurin osa käytetystä tehostahan menee lämmöksi, joten sitäkin tulee enemmän. Eräs ongelma on, etteivät muoviset asennuskiskot siirrä lämpöä levystä mihinkään toisin kuin metallinen PC:n kotelo.

Originaali firmware lienee suositeltavaa takuun kannalta, muuten sillä ei ole merkitystä levyä asennettaessa. Paitsi Sandbox Eclipsen kanssa. Silloin levy pitää formatoida jollain muulla firmwarella ensin.
 

kellog

Huoltovalikon jäsen
#3
Täytyypä tarkistaa, onko power fixattu ennen levyn hankkimista.
120 GB levyistä IBM oli halvin, viimeksi kun tutkin hintavertailua. Levy kelpaisi hyvin 5400 kierroksisena, mutta nuo uudet taitaa olla jo aika usein 7200 kierroksisia. Fluid levy ei kai silti ole mikään hirveä virtasyöppö tai mekastaja, mutta kaikki nuo taitaa kuitenkin kehittää melkoisesti lämpöä.

Josko sitä uskaltaisi jossain vaiheessa tehdä muutaman reijän esim db:n takapaneeliin ja laittaisi lisäksi pienen tuulettimen johonkin kiintolevyn lähelle, luulisi levyn & db:n pysyvän kohtuullisen viileinä. Tuskin tuollainen pienehkö hyvin laakeroitu tuuletin paljoakaan virtaa kuluttaisi / pitäisi meteliä.
 

Tormentor

Huoltovalikon jäsen
#6
ainoa merkki mitä käytän tietokonees on seagate. ei ole vielä ensimmäistäkään saanut rikki. tällä hetkellä konees barracuda iv 80gb päälä 24/7 ollut jo 9kk:ta. joten luulen että tää kertoo jotain laadusta. ibm uusista levyis en ole kuulut mitää hyvää sanottavaa. joten SEAGATE 120 GB Barracuda V luulisin olis deamboxiin valintani. (uuden virittimen hommaan syksyllä ja toden näköisesti DB on valintani. :wink:
 

kellog

Huoltovalikon jäsen
#7
Asensin sitten koneeseeni Maxtorin 160 GB 5400 -kierroksisen fluid levyn. Toimii mainiosti eikä pidä juurikaan ääntä.

Laite on varustettu sinisellä näytöllä, mutta poweria on ilmeisesti fiksattu, sillä sarjanumeron perusteella valmistaja ilmoitti, ettei poweri / powerin piuha vaadi muutoksia kiintolevyä varten.

Ilmeisesti myös powerin fiksauksen jälkeen saattaa virrat käydä vähiin, sillä kaverillani on samassa yhteydessä ostettu laite ja 7200 kierroksinen levy, jonka heräämistä (esim. ajastinnauhoituksessa) laite ei kestä.
 

ramstad

Huoltovalikon jäsen
#8
kellog sanoi:
Asensin sitten koneeseeni Maxtorin 160 GB 5400 -kierroksisen fluid levyn. Toimii mainiosti eikä pidä juurikaan ääntä.
Ottiko Dreami tuon koko 160 gigaa käyttöön, olin ymmärtänyt, että Dreamin hardware tukee levyjä vain 120 Gb kokoon saakka?

Mulla on itselläni Dreamissa 120Gb Seagate 7200.7+ eli 8 megan puskurimuistilla varustettu malli. Se pelittää ihan mallikkaasti, mutta spin-upissa se tekee muutamia nykäyksiä kuvaan (riippuen firmwaren versioista, toisilla vähemmän, toisilla enemmän). Nykäykset loppuu n. 3-5 sekuntia sen jälkeen, kun levy on pyörähtänyt käyntiin.
 

kellog

Huoltovalikon jäsen
#9
Formatoinnin jälkeen tilaa on 137 GB. Eihän 160 GB levynä myytävässä levyssä oikeasti paljoa enempää olekaan. Ilmeisesti uudemmat firmwaret saattaisivat tuoda tuen suuremmillekin levyille, mutta en ole aivan varma. Ostin levyn, koska hintaero 120 GB levyyn oli niin pieni ja levy saattaa päätyä joskus johonkin muuhunkin käyttöön. Itse en ole huomannut minkäänlaisia ongelmia levyn käynnistyessä, joten ilmeisesti levy oli varsin passeli Dreambox käyttöön. Levy on myös varsin hiljainen, mikä lämmittää erityisesti sydäntä.

Ehdin jo ostaa Ide-kaapeliin virtapiikkisuotimet, mutta annoin ne kaverille, koska niitä ei tuntuisi kokoonpanossani tarvittavan.

Käytössäni on muuten n. 1kk vanha SF image, muita en ole kiintolevyn kanssa kokeillut.
Mielestäni pelit alkoivat hieman pätkimään kiintolevyn asennuksen jälkeen, mutta muita ongelmia en ole havainnut. (Saattaa johtua ihan beta SF:stäkin).
Nauhoitetut ohjelmat näkyvät ok, mutta ohjelmien jäljellä oleva aika tuntuu olevan aikalailla hatusta vetäisty. Yleensä mittari näyttää jotain 180 minuuttia 120 minuutin elokuvalle.
Tekstitysten kaivaminen nauhoitetuista elokuvista kestää myös aika kauan. En tiedä johtuuko omiunaisuus lähinnä firmwaresta.

Voiko nauhoitettuja elokuvia muuten leikellä esim. jollain windows ohjelmalla codekin asennuksen jälkeen ja mahtavatko editoidut nauhoitukset toimia vielä DB:lle palautuksen jälkeen ? Ainakin muuttamattomina nauhoitukset tuntuisivat toimivan palautettuina, vaikka niiden nimiä olisi editoitu PC:llä yms. Soittolistalla ne ei tietenkään näy, ellei myös listaa editoi vastaavasti.
Kuinkahan moneen tiedostoon / paikkaan tiedot nauhoituksista mahtaa mennä ?
Ilm. ainakin n. max. 1GB nauhoituspalikat + playlist tms. ja ilmeisesti vielä ainakin jokin 3 paikka ?