Dreamboxin Kovalevy Tyhjenee

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Mixu

Valvoja
Ylläpitäjä
#1
Pitäisiköhän tänne perustaa oma alaryhmä DB:lle kun käyttäjiäkin tuntuu olevan ja juttua riittää.

Eli nyt tuli sitten aika ikävähkö asia ilmi DB:stä. Ensimmäisellä kerralla kun tämä tapahtui ajattelin että vain itse mokailin jotain.

Nyt kuitenkin sama tapahtui taas. Siis illalla laitoin laitteen tallentamaan elokuvaa kovalevylle (sisäinen 80g) ja seuraavana päivänä kun haluaisin sitä katsella huomaankin että koko kovalevy on tyhjä. Tai ainakaan siellä ei ole yhtään tiedostoa jonka DB näyttäisi. Kaikki tallennetut leffat ja MP3:set ovat kadoksissa.

Edes FTP ei näytä mitään kovalevyltä. Käytössä Traveller31052003. Menen boxin omaan kovalevy valikkoon ja valitsen "check" ja kone väittää ettei levy ole tunnettua mallia.

Ensimmäisellä kerralla kun tämä tapahtui, formatoin kovalevyn uudestaan ja kaikki alkoi pelaamaan mainiosti. Nyt kuitenkin jos jollakin on käsitystä mitä on tapahtunut ja miten asian voisi korjata, odottaisin mielellään ennenkuin formatoisin levyn.

Mixu
 

anttist2

Huoltovalikon jäsen
#2
Kumpaa tiedostosysteemiä käytät (ext3 vai reiserfs)? Reiserfs on käsittääkseni parempi valinta Dreamboxin tapauksessa, varsinkin kun vanhoilla firmwareilla kone saattoi kaatuilla ja ext3 ei oikein pidä vääräoppisesta sammuttamisesta (ajaa checkiä aina bootissa).

Onko laitteessasi jo korjattu poweri? Tulee mieleen, että ehkä poweriongelmat saattaisivat saada kovalevyn sekoilemaan ja sitä kautta tiedostosysteemin sekoamaan.

Vastaavasta en ole kenenkään aikaisemmin kuullut valittavan. Voi ikävä kyllä olla, että joudut formatoimaan levyn.
 

Mixu

Valvoja
Ylläpitäjä
#3
Heh, nyt täytyy kyllä DB newbienä tunnustaa etten edes tiedä kumpi tiedostosysteemi on käytössä. Mistä se selviää?

Laitteen poweri ilmeisesti on uutta mallia koska LCD näytön väri on tuo kellertävä.

Vaihdoin imagen Ronaldoon (03062003) ihan kokeilumielessä ja kanavanvaihto on ainakin todella paljon nopeampaa kuin Travellerissa. Saa nähdä miten muuten sitten pelaa. Juhannuksen jälkeen sitten...

Mixu
 

pipox

Rekisteröimätön kävijä
#4
Eipä näin Juhannuksen alla tule äkkiä mieleen kuin että telnetillä db:boxiin ja reiserfsprogs hdd - komentoa ja Yes nii jos menee läpi nii on reisefs. Jos tulee erroria nii on ext3. Itellä ainakin antaa tuolta Ronaldin Setup menusta ajettuna hd check kummia ilmoituksia.. ei taida ihan toimia? Joku valitteli että oli dumpannu yli 1000 mp3:sta nii oli hävinny kaikki tiedot hd:ltä. Nii ja ext3 ollu itellä aina, no prob. Flash erase muistit tehdä kun laitoi ronaldin? Jossain Traveller versiossa oli vialliset hd ajurit...
 

Mixu

Valvoja
Ylläpitäjä
#5
No en vielä ainakaan saanut selville kumpi systeemi on käytössä. Komennolla "reiserfsprogs hdd" saa vaan tylyn vastauksen että komento ei ole tunnettu.

Mutta toistaiseksi Ronaldo on pelittänyt hyvin. Kovalevyllekkin on tullut nauhoiteltua ja hyvin on myös materiaali siellä pysynyt.

Ja se kanavanvaihtonopeus. Huh, sitä ei voi tarpeeksi kehua. Ainakaan yhdessäkään omistamassani satboxissa se ei ikinä ole ollut näin nopeaa. Salatuilla kanavilla se on ihan hiukan hitaampaa kuin FTA kanavilla.

Kun saisivat sen ärsyttävän (ja turhan) tekstin vielä pois kun vaihtaa kanavaa. Eli sen "The channel can not be descrambled" tai jotain sinne päin. Travellerille siitä pisteet koska se on deletoitu hänen imagessaan.


Mixu
 

anttist2

Huoltovalikon jäsen
#6
Dream -> configuration -> advanced settings -> don't display warnings :)

Sain muuten Ronaldin 11062003:n kaatumaan ensimmäistä kertaa toissapäivänä.
 

pipox

Rekisteröimätön kävijä
#7
Tuntuu kovasti olevan ongelmia tuon IBM levyn kanssa mitä väkisin tyrkyttävät monessa sakemanni verkkokaupassa db mukaan. Itse en laittaisi IBM levyä, varsinkaa 7200rpm mihinkään vehkeeseen, etes pahimmalle vihamiehelle. On meinaa 2kpl alle vuoden ikäistä, 60gt deskstaria hajonnu pc käytössä... Levy lämpeää kuin saunan kiuas ja dboxissahan ei ole minkäänlaista ilman vaihtoa. Välttäkää ibaria nii vähemmän ongelmia. Seagate on paras ja Samsungin:it 3v takuulla myös hyvä/halpa/hiljainen vaihtoehto. Ps. IBM mukana pitäisi myydä korvatulpat
 

Tormentor

Huoltovalikon jäsen
#9
kannatetaan että oma db alue.. tässä tän vuoden aikana tulee itellekin hommattua laite.. kiva lueskella laitteesta :D