Dreamboxin epäviralliset firmwaret

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

anttist2

Huoltovalikon jäsen
#1
Tässäpä voitaisiin herätellä pientä keskustelua Dreamboxin firmwareista. Kertokaapa muutkin näkemyksiänne ja kokemuksianne aiheesta.

Ranskalaiset ovat julkaisseet Sandbox Eclipsen, joka on huomattavasti parempi kuin pahasti epäonnistunut Sandbox Sunrise. Eclipse vaatii aina kovalevyn tai Compact Flash kortin. Tänä viikonloppuna pitäisi tulla ensimmäinen korjauspaketti, joka fiksaa pahimpia bugeja. Puuhastelevat kovasti myös yhtäaikaisen CF ja HD käytön mahdollisemiseksi, jolloin käyttis olisi CF kortilla ja nauhoitukset HD:lla. Esitietojen mukaan korjauksen pitäisi fiksata myös niinkin "tärkeitä" osia firmwaresta kuin legendaarinen Doom ja Gameboy Advance emulaattori :) Firmwaressa on myös lähetty siinä mielessä terveille teille, ettei siihen sisälly emulaattoreita vakiona, ainoastaan valmius niiden asentamiseen. Pidemmän päälle emulaattoreilla ja varsinkin avaimilla varustetun firmwaren tekeminen lienee melko vaarallista hommaa eri salausfirmojen harrastaman piraattimetsästyksen vuoksi.

Hyvä vaihtoehto on edelleen myös melko hyvin toimiva ja nopea Dr. Matrix 22/03/2003.

P.S. uusimmissa virallisissa ja epävirallisissa Firmwareissa on valikkokielenä myös suomi. Kiitos kääntäjälle vaikka hieman kankeaa kieltä paikoitellen onkin.
 

i_h

Huoltovalikon jäsen
#2
:lol: :lol: :lol: :lol:
no juu kyllä siinä varmaan virheitä on.
korjataan kaikki aikanaan..
saa liittyä suomen tiimiin jos kiinnostaa.. (mitä enemmän tekijöitä, sitä enemmän virheitä)
 

pipox

Rekisteröimätön kävijä
#3
Sunrice oli tosiaan buginen. 5 minuuttia viihty lootassa, kaatu 10 kertaa ja lähti takavasemmalle. Traveller_031904beta105_4b.5updatesronaldPJfix, nyt koneessa omalla .fi kielipaketilla ja kohtu hyvin toimii. Bootti on tosin hidasta aina kaatumisen jälkeen ja niitähän riittää. Liekkö enigmassa vika vai missä kun tekee tota muisti vuotoa ja kaatuu kun surffailee kovasti. Kokeilin myös enigman siirtämistä hd:lle mut ei huomattavaa vaikutusta.. lisää muistia saa sillä mut samat ongelmat jää. Tuossa näky joku DXer julkasevan latest official jossa ole vaiona enigma hd:llä.
Ps. Tein ton kielipaketin tossa kk sitten ja näkyy yhä toimivan travellerissakin. En tiedä viittiikö tota julkasta kun oli äidinkieli 7 peruskoulussa :p 5:llä kaverilla on testissä ollu jonkin aikaa..
 

pipox

Rekisteröimätön kävijä
#4
Nii joo ippe tesmin se sun antaman imagen ja ihan ok vaikutti. Tosin vanhan imagen päälle tehty joten ... Oletko saanut travellerin jo suomennettua ? aika tuskaa oli tehä toi suomennos Joe:lla linuxissa kun ei ollut oikeata työkalua :p
 

i_h

Huoltovalikon jäsen
#5
Juu saat uuden imagen sieltä samalta sivulta.
031904+beta105_4b.5updates+ronald+PJfix+suomi
Tuli taas engimaan 40 riviä lisää suomennettavaa.
Niin missä kohtaa ne travellerin tekstit on?
 

anttist2

Huoltovalikon jäsen
#6
Tiedostonimellä emu_beta105_4b.5_enigma030510.img kulkeva firmware toimii varsin asiallisesti ja sisältää Dr. Matrixin emun. Avaimia ei imagessa ole, vaikka niitä sisältänyt versiokin on tullut vastaan umpissa.

Suurin puute on toimimaton tuxtxt, mutta sen saa toimimaan kääntämällä uudelleen. Vaatii kylläkin Linuxin ja Dreamboxin kehitysympäristön, mutta tuxtxt toimii hienosti patchauksen ja uudelleen kääntämisen jälkeen. Täsmälleen sama vika vaivaa Sandbox Eclipseä, joten CVS-puussa lienee jotain muutoksia meneillään, jotka tämän aiheuttavat. Tuxtxt.c vaatii seuraavat muutokset: kaikki rivit joissa avs, saa tai pig poistetaan tai kommentoidaan pois. Tarvittavat muutokset löytyivät www.dreamsatsoft.tv

Kanavien vaihto on nopeaa ja softa tuntuu myös olevan melko vakaa. Voisi melkein sanoa, että vastaava kuin Dr. Matrix 22/03/2003, mutta uudempi sisältäen mm. timeshiftin, paremman ajastimen ja tietysti sen suomenkielen valikoissa, jos sitä kaipaa.

Vähän kyllä kiinnostaisi tutkia millainen homma dvb-tekstityksen saaminen boksiin olisi. Helpointa olisi varmaan tehdä tuxtxt tyylinen plugin eikä yrittääkään tunkea koko hommaa Enigmaan. Tässä lähestymistavassa nauhoitukset ovat kuitenkin ongelma, joten ehkä pitää selvitä teksti-tv:llä ja odottaa, että joku muu tekee likaisen työn... :)