Dreamboxi nettiin

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Mixu

Valvoja
Ylläpitäjä
#1
Terve,

Olettekos hyvät DB:n kanssa käyttäjäni kytkeneet kyseisen boxin myös nettiin?

Ja onko teillä kone joka toimii internetin jakajana vai oletteko kytkeneet boxin suoraan ADSL reitittimeen vai miten homma hoituu helpoimmin? Olisi mielenkiintoista saada nettiradiostreamit toimimaan sekä mahdollisesti myös avaimien päivitys netistä.

Kertokaapa hiukan millaista kokoonpanoa on käytössä. Itselläni siis Kannettava HP,D-linkin WLAN, Dreambox, 10/100 Switch ja Nokian M1122 ADSL boxi.

Mixu
 

ibiza

Huoltovalikon jäsen
#2
Dreamboxin sain lähiverkossa toimimaan helposti mutta nettiin ei oikein tahdo päästä... Kolme kotikonettani ovat netissä SMC:n 7004VBR firewall/laajakaistareitittimen kautta ja toimivat ongelmitta.

Dreamboxin vika on siinä että siihen täytyy laittaa kiinteä ip ja kun SMC:n boxi jakaa nettiä DHCP:tä käyttäen. PC:llä konffaus on helppo kun laittaa vain verkkoasetukset DHCP:lle ja piuhan kiinni...

Eli tällä hetkellä saan yhteyden lähiverkostani ftp:llä Dreamboxiin, mutta reititin ei "huomaa" Dreamboxia verkosta (johtuen DHCP:n puutteesta) joten internettiin reititys ei pelaa.
 

i_h

Huoltovalikon jäsen
#3
ainakin mulla toimii.

DHCP pois päältä lähiverkosta ja määritä ip:t tohon tyyliin.

PC (xp):
IP = 192.168.0.1
internet yhteyden jako päällä

Dreambox:
IP = 192.168.0.2
Mask = 255.255.255.0
DNS = 192.168.0.1
GTW = 192.168.0.1


kokeile sitten telnetillä dreambox:sta ping www.google.com
 

anttist2

Huoltovalikon jäsen
#4
Itselläni Dreambox on kiinni A-link Roadrunner 44 ADSL päätteeseen integroidussa kytkimessä. Pääte on konffattu nattaamaan, eli kaikki sisäverkon liikenne tulee ikäänkuin samasta IP-osoitteesta ulkomaailmaan. Pääte itsessään saa tämän osoitteen DHCP:llä internet-yhteyden toimittajalta. Dreamboxilla ja koneilla on kiinteä sisäverkon IP, lisäksi A-link jakaa tarvittaessa sisäverkon osoitteita DHCP:llä esimerkiksi kaverien kannettavia varten.

Hyvin pelaa joka suuntaan.
 

pipox

Rekisteröimätön kävijä
#5
Itsellä on Linux kone palomuurina ja gateway koneena. Linux on kiinni adsl purkissa ja toinen verkkokortti 2xkpl kytkimissä. Sisäverkossa kiinteät ip:t. Yksi juttu jota kannattaa kokeilla dboxiin on laittaa DNS kohtaan palveluntarjoajan DNS eikä sisäverkon gateway koneen/laitteen ip kuten moni on laittanut. Jos dns ei toimi sisäverkossa niin ainakin se pitäisi toimia isp:n palvelimella. Sama homma toimi myös kannettavalla & gprs yhteydellä. En tosin suorittele streamia gerpsin yli :)