Digital+

Sivustoa
		sponsoroi SatShop.fi

Vkeys

Huoltovalikon jäsen
#1
Moro :D

Tänään vihdoin aloitti tuo CSD:n ja Via Digitalin fuusio lähetyksensä hispasatista!
Nagralla onneksi jatkavat toistaiseksi! Tarjonta parani vielä entisestä kanavavalikoimasta hyvinkin. Taquillat, Real Madrid tv, espanjan C+ ym. Leffakanavia varmasti ainakin 30 ja onneksi vielä valittavissa alkuperäiset äänet kuten toki Palcoillakin oli.
Valitettavasti C+ Deporte 1/2 ovat Spain beamin 12380 Ghz. No kolmonen onneksi näkyy ja voivathan ne vielä edelleen vaihdella transpondereita?
Radiopuolella MCE:t ym. saatavilla myös.
Astraa en ole ehtinyt vielä edes kokeilla mutta kuuleman mukaan siellä vain S**a 2 :evil:
 

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Kirjala
Laitteisto
Sony VPL-HW55ES + Stewart Firehawk 182cm, LibreElec + Intel NUC, 2 * nVidia Shield, LG 55B6V, Vu+ Uno4k & T90+8lnb, 28Tb Thecus N7510 NAS, Denon AVR-X1100W, AMX+ 3*Ipad, 3*KefQ1, 4*KefQ2DS, Elac S12EQ
#2
Jees Digital+ kuulemma jyrää, lautaset kannattaa suunnata heti Hispasatiille :)

Tässä hieman tietoa drhansilta kuvien kanssa:

http://drhans.jinak.cz/news/digiplus.htm

Oma T90 lautanen kunhan saapuu niin...
 

Vkeys

Huoltovalikon jäsen
#3
Totta! Ja kannattaa muistaa, että Hispasatissa on lisäksi TV CABOn varsin laaja kanavapaketti myös.
Mielestäni 30w on ylivoimaisesti paras satelliittipositio tällä hetkellä!

Pistäs Raitsa heti infoa, kun saat peilisi asennettua, että kuinka hyvin saat 30w näkymään muiden lisäksi peililläsi.
 

Raitsa

Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Kirjala
Laitteisto
Sony VPL-HW55ES + Stewart Firehawk 182cm, LibreElec + Intel NUC, 2 * nVidia Shield, LG 55B6V, Vu+ Uno4k & T90+8lnb, 28Tb Thecus N7510 NAS, Denon AVR-X1100W, AMX+ 3*Ipad, 3*KefQ1, 4*KefQ2DS, Elac S12EQ
#4
Vkeys sanoi:
Pistäs Raitsa heti infoa, kun saat peilisi asennettua, että kuinka hyvin saat 30w näkymään muiden lisäksi peililläsi.
Ten four, odottelen peiliä saapuvaksi tällä viikolla. Korkealla kalliolla asennuspaikka, mutta saapa nähdä, montako puuta silti saa tappotuomion kanavien vuoksi. Taitaa olla normaalia kinkkisempi asennus tiedossa ;)

Jos ei ole T90 tuttu lautanen teille muille niin täällä se näkyy www.multilnbdish.com
 

Mixu

Valvoja
Ylläpitäjä
#5
Miten monella LNB:llä meinaat Raitsa tuon lautasen varustaa. Ja mistä satelliiteista yleensä on mahdollista edes vastaanottaa täällä pohjoisessa tuollaisella lautasella?

Mixu
 

wafer

Huoltovalikon jäsen
Porvoo
Laitteisto
*Edision OS Mega
*Laminas OFC-1200 P + Inverto Black Ultra Quad
*Moteck SG-2100A / 30W - 46E
* TBS5925 + win10 x64
* Marantz sr7010 + Kef R500
#6

tbman

Huoltovalikon jäsen
#7
Alkoi itseänikin kiinnostamaan tämä satelliitti. On kyllä aikaisemminkin ollut mielessä mutten ole selvinnyt sitä etsimään. Siirsin antennin Thoriin(minulla on siis moottori) ja ajattelin että sopiva välipaikka olisi Telstar 12(15w). No sitäpä ei meinannut löytyä millään, niin etsin sitten Atlantic bird 2(8w). Siellä signaalia ei tullut kuin 24%. Atlantic bird 6 tuli kuitenkin 77% Vaikka AB6:sessa on satcodx kartan mukaan pari db:tä parempi signaali niin en usko että vaikuttaa noin paljoa eli antennin rata menee väärin nyt jossain kohdassa.
Btw antennin omat asteluvut on menossa Atlantic bird2 kohdalla jo 35w vaikka oli oikeasti 8w eli kun 60astetta on max niin parhaillaan pääsen 33w eli menee ihan reunaan en kyllä oikein usko että saan Hispasattia näkymään peilinä on 90cm peili eipä mikropään vaihtaminen invacomiin ehkä paljoa auta?
 

Vkeys

Huoltovalikon jäsen
#8
Moro tbman :D

Maapallohan on tosiaan pyöreä ja tästä johtuen kaikki emme näe kaikkea mutta oletko koittanut suunnata käsin? Mikäli ei ole liian iso homma niin irroita moottori ja etsi käsin se.
Mulla on täällä etelä-rannikolla Humaxin signaalipalkki kahta vaille täydet osalla kanavista, joten voimakas sinkku Hispasatilla on!
Laita vaikka omaan hummyysi Xamuhin moottorikanava-asetukset ja hae satelliitti kerrallaan Amos>Hispasat (näin itse tein).
Monta "ennustajaa" on veikannut, että pysyisi nagralla about 18kk, joten on vaivan arvoista pikku puuhastelu :wink:
Hahhaa, vaan ollaanhan sitä kyllä ennenkin nähty, että kaikki ei mene niin kuin toivotaan! Vrt. C***x esim.
 

tbman

Huoltovalikon jäsen
#9
Ihmettelin että miksi signaali taso heiluu niin paljon 8w satelliittissa se heilui 20%-40% sitten tajusin että yksi puu saattaa olla edessä kun katsoo peilin takaa niin puun oksat ovat hieman oikean yläreunan edessä joten vikana saattaa olla että puu on edessä.
Se puu pitäsi melkein kaataa pitää katsoa mitä teen tai vaihtaa antennin paikkaa jos haluaisin esteettömän näkymän joka suuntaan pitäisi kaapelia vetää varmaan 30m.
 

Vkeys

Huoltovalikon jäsen
#10
Mulla on Hispasatin peililtä n.30 metriä letkua vastaanottimelle.
Siellä on jopa jaotin välissä, kun menin ajelemaan ruohonleikkurilla piuhan poikki :mrgreen: , eikä sattunut olemaan yhtään f-jatkoa adapterilaatikossa. Heheh ei ole jokapojalla jakoja ruusupensaassa :oops:
 

tbman

Huoltovalikon jäsen
#11
Ei tästä tuu nyt mitään :( En löydä edes Telstaria, satcodx mukaan signaalin voimakkuuden pitäs olla 48db, eli pitäs riittää hyvin. No pitää jatkaa huomenna.
 

tbman

Huoltovalikon jäsen
#12
Puu on niin pahasti edessä ettei Hispasattia tuolta peilin paikalta kyllä saa.
Peilin voisin siirtää eri päähän taloa siellä olisi valmiit kiinnitys reiätkin eli selviäisin helpolla, mutta siellä ei voisi katsoa 28.5e jälkeisiä satelliitteja mutta eipä niistä mitään tärkeätä tulekkaan. Jos vetäisin kaapelia reilut 30m ja tekisin erillisen antennitelineen saisin koko taivaan näkyviin mutta en taida kehdata.

Edit:
Paikanvaihdon yhteydessä olisi mahdolllista vaihtaa myös peiliä kun on yksi ylimääräisenä. noissa on pieni koko ero niinkuin kuvasta näkyy:
www.angelfire.com/film/c2100lx/peilit.jpg (Kuva ei varmaankaan toimi linkkinä, joten osoite pitää kopioida osoiteriville)
Tällä hetkellä käytössä vasemmanpuoleinen.
Eli onkohan noilla mitään eroa?
 

Vkeys

Huoltovalikon jäsen
#13
Mikset kokeile ylimääräisellä peilillä sieltä toisesta päästä taloa? Mullakin on hispasatille oma peili tuolla pihalla. Miksei moottoroituakin voi sinne laittaa tietenkin mutta testaa ensin sillä ylimääräisellä, että näkyykö se edes. Signaali on nimittäin oikeasti täällä samaa luokkaa, kun HB:llä ja Astralla, joten luulisi sielläkin tulevan kummalla peilillä hyvänsä?! Tietenkin sillä edellytyksellä, että "jaksaa" nousta horisontin yläpuolelle. Ei ole täälläkään liikoja säätömahdollisuuksia nousukulmalle. Sen verran matalalla "lintu lentelee".
 

ballpoint

Huoltovalikon jäsen
#14
Onko kukaan saanut 30w:tä näkymään multifocuksella niin että samaan aikaan silti näkyy 19.2e 13e 5e ja 1w?

Ite kokeilin lnb:n ja signaalimittarin kanssa. Sai viedä noin 30-40 senttiä oikeelle throista (eestäpäin katottuna) kun rupes tulee signaalia. En voinu kokeilla näkyykö kanavat ku ei saanu lnb:tä mihinkää kiinni. Tyttöystävääkään ei viiti panna parvekkeelle pitelee lnb:tä käsissään jos kattoo futista :)
 

tbman

Huoltovalikon jäsen
#15
Selvisimpäs vihdoinkin siirtämään antennin.
Hispasat näkyy mutta voimakkuus on vain 19%, joten tarkoilla on.
Moottori on tapissaan, pitää kokeilla kääntää kokopakettia hieman länteen kun sade loppuu.
 

Vkeys

Huoltovalikon jäsen
#16
Asiaa!! Hyvä, hyvä!

Voihan ne mahd. paksut sadepilvetkin vähän sinkkua vaimentaa?

Huomasitkos, että sieltä tulee aikalailla erilaisilla signaalinvoimakkuuksilla osa kanavista?!
Mulla on Globo ym. vahvimmat.
 

Hexi

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
#17
Mielenkiintoista on että 1,80 cm lautasella etelä suomessa löysin myös nuo 12380 V kanavat.Näin alkuillasta ainakin.Ennen ei ole näkynyt eikä ole viritin edes löytänyt mitään mutta nyt löysi ja jopa hetken näkyy ennen kuin signaali häviää. Eli ei nyt katselukelpoista signaalia mutta löytyipähän:)
 

tbman

Huoltovalikon jäsen
#18
Käänsin pakettia vähän länteen ja esim Taquilla on jo 60%, joten hyvin täällä korkeammallakin näkyy.
Korkeuskulmaa en jaksanut rueta hiomaan koska tuo riittää ja kukaan ei ole kovin innokas huutelemaan signaalin voimakkuutta :)
Näin hyvät signaalit saan keski/itä suomessa 85cm moottorilla varustetulla peilillä, uskon että Hispa näkyy koko suomessa joten kaikki kokeilemaan!
Btw. onko kukaan kokeullu 43w satelliittia? Lyngsat antaa turkuun kallistuskulmaksi 1aste, joten tarkoilla on. Täällä sen voi unohtaa.
Sieltä tulisi Fox Sports fta.
Edit: Kun painasen Lyngsat SatTrackerissa suunnilleen paikkaa missä asun antaa Below the horizon mutta kun laita paikkakunnan koordinaatit niin antaa 0.5astetta(toiveet herää) voisikohan tuo näkyä, signaalin voimakkuus riittäisi reilusti, pitääpä kokeilla joskus. En pidä tietenkään luottaa liikaa tuohon Lyngsattiin mutta kokeilemallahan se selviää.
 

Vkeys

Huoltovalikon jäsen
#19
Itse koitin lyhyehkösti etsiä tuota 43W taannoin mutta hiljaista oli. Ilmari muistaakseni kertoi ettei hänellä se 180cm prime focuksella näy?
Yritän kyllä vielä uudestaan lähipäivinä, kun löydän aikaa (hermoja) hommaan. On meinaan lapsellisen kiihkeä odotus tuon 90 WaveFrontierin kanssa.


@Hexi

Hienoa, että voisi isolla peilillä sitten nuo näkyäkin. Kokeilitko sitä toista kiertopolarisaatio-taajuutta? Oliko se 12456 tai sinnepäin??
 

Hexi

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
#20
Kyllä löysi myös tuon 12546 taajuuden kanavat,kuva ei vaan oikein näy.Samoin tuo 12380 yötä kohden heikkenee ja nyt ilmoittaa että no signal(klo 23.00)Ilmarillahan on herkkä mikropää(siis lautasessa) ja lautanen varmasti kohdallaan joten kun aikaa on niin voi kokeilla kuinka näkyy.
 

ilmari

Rekisteröimätön kävijä
#21
Hexi sanoi:
Ilmarillahan on herkkä mikropää(siis lautasessa) ja lautanen varmasti kohdallaan joten kun aikaa on niin voi kokeilla kuinka näkyy.
Eipä auttanut herkkä mikropääkään (Invacom) Hispasatin Spain beamin kiertopolarisaatiotaajuuksille.
En saanut sieltä alas edes sen vertaa signaalia, että 12380 ja 12456 taajuuksilla olevat kanavat olisivat latautuneet virittimen kanavamuistiin.

ilmari
 
G

G-man

Rekisteröimätön kävijä
#22
wafer sanoi:
[quote:e020e8a3cb="Mixu"]Miten monella LNB:llä meinaat Raitsa tuon lautasen varustaa. Ja mistä satelliiteista yleensä on mahdollista edes vastaanottaa täällä pohjoisessa tuollaisella lautasella?

Mixu
Tämän mukaan -> http://www.multilnbdish.com/materials/Satellite Chart for W Europe.pdf pitäisi ainakin PK-seudulla näkyä aika monta satelliittia.

Wafer[/quote:e020e8a3cb]

Perskeles kun minä en saa viivan viivaa telkkarin kuvaputkelle isollakaan lautasella - lieneekö Hispasat lähes horisontin alapuolella Kainuun korvessa?? Olen pyörittänyt LNB:tä, muuttanut dekslinnatiokulmaa jne jne. Damn. :evil:
 

Hexi

Tuki-jäsen
Tuki-jäsen
#23
Eipä auttanut herkkä mikropääkään (Invacom) Hispasatin Spain beamin kiertopolarisaatiotaajuuksille.
En saanut sieltä alas edes sen vertaa signaalia, että 12380 ja 12456 taajuuksilla olevat kanavat olisivat latautuneet virittimen kanavamuistiin.

ilmari[/quote]

Jännä juttu! Minä en saa puolestani Nilesatista niitä taajuuksia mitkä sinä saat.
 
G

G-man

Rekisteröimätön kävijä
#24
Hexi sanoi:
Eipä auttanut herkkä mikropääkään (Invacom) Hispasatin Spain beamin kiertopolarisaatiotaajuuksille.
En saanut sieltä alas edes sen vertaa signaalia, että 12380 ja 12456 taajuuksilla olevat kanavat olisivat latautuneet virittimen kanavamuistiin.

ilmari
Jännä juttu! Minä en saa puolestani Nilesatista niitä taajuuksia mitkä sinä saat.[/quote]

Ja Kainuussa ei saa Nilesattia lainkhan näkymhän, ainakaan minä...
RF:llä on mystiset polut?
 
G

G-man

Rekisteröimätön kävijä
#25
Ja naapurin koivuhan sieltä edestä löytyi... he he... onneksi kyseessä on vain Nilesat... arf arf